Empresa i Treball

La directora general de Turisme, Marian Muro, anuncia a Moscou l'arribada de 99 vols setmanals amb turistes russos a Catalunya durant la temporada alta

TURISME

La directora general de Turisme, Marian Muro, anuncia a Moscou l'arribada de 99 vols setmanals amb turistes russos a Catalunya durant la temporada alta

query_builder   17 març 2011 15:43

event_note Nota de premsa

TURISME

La directora general de Turisme, Marian Muro, anuncia a Moscou l'arribada de 99 vols setmanals amb turistes russos a Catalunya durant la temporada alta

 
·        Marian Muro ha confirmat aquesta dada en les reunions que ha mantingut amb companyies aèries i turoperadors de Rússia, en el marc de la fira MITT que se celebra aquesta setmana a la capital russa.
 
·        Aquests 99 vols suposen un augment del 52% respecte l’any anterior i confirmen les bones expectatives que genera aquest mercat emissor a Catalunya.
 
·        En el marc de la MITT, la directora general de Turisme, Marian Muro ha qualificat de “bona notícia” la desconvocatòria de la vaga d’AENA. “Tant a Berlín com a Moscou he mantingut contactes amb els principals operadors turístics europeus per vendre Catalunya i al mateix temps per tranquil·litzar-los” ha apuntat la directora.
 
 L’Agència Catalana de Turisme (ACT) està participant a la fira MITT que se celebra del 16 al 19 de març a Moscou. En el marc d’aquesta cita turística internacional, la directora general de Turisme, Marian Muro, s’ha reunit amb representants de diverses companyies aèries i de turoperadors russos amb qui ha tancat la programació turística per aquest estiu.

Fruit d’aquestes trobades, Muro ha confirmat les bones expectatives d’aquest mercat amb l’arribada a Catalunya, entre els mesos de maig i octubre, de 99 vols setmanals procedents de Rússia, entre xàrters i línies regulars. Aquesta xifra -tancada avui a Moscou i que no es descarta que es pugui ampliar- suposa un increment superior al 52% respecte 2010, any en què van aterrar 65 vols a la destinació catalana. La directora general de Turisme, Marian Muro, ha assegurat que “aquesta dada constata el bon moment que travessa l’emissor rus així com la consolidació de Catalunya entre les preferències d’aquest turista a l’hora de viatjar”.

La directora general de Turisme també s’ha manifestat des de Moscou sobre la desconvocatòria de vaga als aeroports espanyols, “és una bona notícia perquè l’anunci havia creat inquietud en el sector. Durant l’última setmana hem redoblat els nostres esforços promocionals a nivell internacional. En aquest sentit, tant a Berlín com a Moscou he mantingut contactes amb els principals operadors turístics europeus per vendre Catalunya i al mateix temps per tranquil·litzar-los". Muro espera que el preacord es ratifiqui el més aviat possible i fa una crida a la responsabilitat de tothom “per no posar en risc un sector turístic que és estratègic per a l’economia catalana i espanyola, amb capacitat de crear riquesa i ocupació tan necessàries en moments de crisi com l’actual”.

Les Destinacions de Turisme Familiar es presenten a Moscou

L’any 2010 van arribar a Catalunya uns 374.000 turistes procedents del mercat rus. La majoria del turisme rus que arriba a l’Estat espanyol té Catalunya com a destinació principal. Muro ha destacat que “Catalunya és pionera en la promoció turística als països de l’Est, ja que, ara fa 18 anys, va inaugurar el primer centre de promoció d’una destinació estrangera a la Federació Russa”. Amb la tasca feta des d’aquesta oficina s’ha anat consolidant el posicionament de Catalunya en el mercat rus.
 
El sol i platja és la principal motivació per als turistes russos que viatgen a Catalunya. En aquest sentit, i vinculat a aquest producte, la directora general de Turisme presenta avui les Destinacions de Turisme Familiar (DTF) davant d’un centenar de TTOO i mitjans de comunicació russos. Un total de 12 municipis del litoral català ja llueixen la marca DTF que aporta un valor afegit amb l’objectiu de contribuir a l’especialització i el foment de la qualitat de les destinacions madures de sol i platja. A més del turisme familiar, en aquest mateix acte també es presenta l’oferta dels Pirineus de Lleida i l’aeroport Lleida-Alguaire.
 
Presència catalana a la MITT

La MITT és una de les fires turístiques més importants del món. Hi participen més de 3.000 expositors, procedents de 185 destinacions. La passada edició va rebre la visita de prop de 80.000 persones, el 74% de les quals van ser professionals del sector.

L’estand de l’ACT a Moscou, amb 330 m2, promociona la diversitat de l’oferta catalana. Els organismes públics presents a l’estand de Catalunya són: Turisme de Barcelona, Costa Brava Pirineu de Girona, Patronat de Turisme de la Costa Daurada, Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Torisme Val d’Aran, el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona-Maresme, a més de PortAventura i Montserrat.

L’estand també compta amb unes taules de treball on les 13 empreses catalanes que han viatjat amb l’ACT a Moscou es reuniran amb aquells turoperadors russos amb qui han acordat entrevistar-se. Les empreses són: Abba Hotels, Best Hotels, Estival Park Salou, Hotel Grums Barcelona, Hotel Majestic Barcelona, Husa Hotels, Novovira, Rigat Park Hotel, Solvip Travel, Terramar Group, Ticket Bureau, Torres i Viatges Ancodes.

1  

Imatges

Fotografia de la directora general de Turisme, Marian Muro, durant una ponència a la Fira MITT

Fotografia de la directora general de Turisme, Marian Muro, durant una ponència a la Fira MITT 1250

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia