Empresa i Treball

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, qualifica el sector turístic com a element tractor per a la recuperació econòmica

query_builder   7 abril 2011 14:53

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, qualifica el sector turístic com a element tractor per a la recuperació econòmica

El conseller Mena al Saló del Turisme

 
  • En el marc de la inauguració de la 20a edició del Saló Internacional de Turisme a Catalunya, el conseller ha explicat que “d’acord amb els contractes que s’estan tancat amb els turoperadors preveiem increments molt significatius de l’activitat turística, no només per Setmana Santa i per a la temporada d’estiu, sinó per a tot l’any”.


  • El conseller ha destacat la importància del sector turístic com a “generador de riquesa i ocupació a Catalunya en un context d’estancament com l’actual”.
 
 El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, i del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha inaugurat avui la vintena edició del Saló Internacional del Turisme a Catalunya que se celebra en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona fins el proper diumenge 10 d’abril.  Entre d’altres autoritats, també han acompanyat el conseller el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el president del Consell d’Administració de Fira Barcelona, Josep Lluís Bonet; el president del SITC,Raimon Martínez Fraile; i el secretari general de l’OMT, Taleb Rifai.
 
Des de l’estand de Catalunya, el conseller ha destacat que “d’acord amb els contractes que s’estan tancat amb els turoperadors preveiem increments molt significatius, no només per Setmana Santa i per a la temporada d’estiu, sinó per a tot l’any, en línia amb l’aposta del Departament per la desestacionalització”.
 
Aquests increments s’esperen tant de mercats emissors tradicionals com de nous mercats. El conseller ha destacat per exemple el mercat rus fins el punt que “hem demanat als ministeris d’Exteriors i d’Indústria, Turisme i Comerç que reforcin els consolats per agilitzar la tramitació de visats.”
 
El conseller ha destacat la importància del sector turístic com a “un dels elements tractors per impulsar la recuperació econòmica i generar riquesa i ocupació a Catalunya en un context d’estancament com l’actual”.


L’Agència Catalana de Turisme, al SITC
 
L’Agència Catalana de Turisme (ACT), adscrita al departament d’Empresa i Ocupació, participa en aquesta edició del SITC amb un estand de 300 m2, representant l’oferta turística catalana. L’ACT promociona, entre d’altres propostes, les Destinacions de Turisme Familiar (DTF) i les Destinacions de Turisme Esportiu (DTE) i distribueix, entre d’altres publicacions, la guia dels Centres BTT Catalunya i el nou catàleg que recull tot el patrimoni català reconegut per la Unesco, on destaca la recent declaració dels castells com a patrimoni immaterial.
 
L’estand ha acollit dues presentacions. D’una banda, la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (Xatic) ha anunciat la posada en marxa de la Central de Reserves de Turisme Industrial. D’una altra, eI Departament de Territori i Sostenibilitat, a través del Club EMAS, ha organitzat una sessió per promoure entre els professionals del sector turístic català els segells de qualitat EMAS, Ecolabel i Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya.
 
Més propostes
 
També l’artesania, com a reflex del patrimoni cultural de Catalunya, té presència a l’estand de Catalunya. El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, mitjançant Artesania Catalunya, presenta les peces dels Oficis Singulars de la Ceràmica d'Esparreguera i la Terrissa de Breda. El projecte O­ficis Singulars neix per identi­ficar i impulsar una sèrie d’o­ficis i/o productes únics vinculats a la  població o la demarcació de la qual són originaris.
 
L’estand de l’ACT també incorpora l’oferta de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat); les Estacions Nàutiques de Catalunya; Petits Grans Hotels de Catalunya; i el Servei Meteorològic de Catalunya que presenta un nou servei d’informació les 24 hores del dia.
 
El SITC, punt de trobada del sector turístic català
 
Catalunya és una destinació turística capdavantera, tant des del punt de vista emissor com receptor, sent una de les destinacions més importants d’Europa i la principal destinació turística de l’Estat espanyol.
 
El SITC està pensat especialment per al públic català, un públic molt viatger. Catalunya genera gairebé el 30% del turisme emissor espanyol i el 40% del total de desplaçaments. L’any 2010, els catalans van realitzar 24,8 milions de viatges:
 
o   Més de 3,5 milions a l’estranger  
o   Més de 5,7 milions a la resta de l’Estat espanyol
o   Més de 15,4 milions a Catalunya
 
Aquestes dades avalen un saló com el SITC, convertit en el punt de trobada de tot el sector català que reforça el caràcter de lideratge i dinamisme de Catalunya en l’àmbit turístic.
 
SITC 2011
 
Un total de 1.100 expositors integren l’oferta del SITC 2011, en què s’espera la visita de més de 190.000 visitants. Estan presents totes les comunitats autònomes i més de 60 països entre els quals destaquen noves destinacions com ara Brasil, Guangdong, Valònia, Xipre, Gibraltar i Irán. Argèlia i Bilbao són els convidats d’enguany.
 
El Saló presenta altres novetats com ara les àrees dedicades al Turisme Esportiu i al Turisme Experiencial, la celebració, per primer cop en el marc del SITC, del Workshop ACAV, el Congrés Internacional de Turisme i Dret, el primer Congrés de Bloggers “Vuelta al Mundo” i diverses jornades tècniques i presentacions professionals.
 
Coincidint amb la celebració del saló, cal destacar també, un any més, el lliurament dels Premis Alimara, convocats pel CETT, que reconeixen l’esforç i la qualitat del material de promoció turística tant de les institucions públiques com de les empreses.

1  

Imatges

El conseller Mena;  el pte de la Cambra, Miquel Valls; el  sec. gral. de l'OMT, Taleb  Rifai; i la dir. gral de Turisme, Marián Muro

El conseller Mena; el pte de la Cambra, Miquel Valls; el sec. gral. de l'OMT, Taleb Rifai; i la dir. gral de Turisme, Marián Muro 322

1  

Vídeos

Tall de vídeo del conseller Mena sobre les bones perspectives turístiques

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia