Sala de premsa

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura promou els productes catalans al XXV Saló Internacional del Club Gourmets de Madrid

 
El conseller Josep Maria Pelegrí visita, el proper dilluns, aquest certamen

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat dels directors generals d’Alimentació, Qualitat, i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), Ferran Bienert, visitarà dilluns vinent, dia 11 d’abril, a partir de les 12:30 hores, el Saló Internacional del Club Gourmets, certamen que se celebra a Madrid de l’11 al 14 d'abril, i donarà suport a l’activitat de promoció de les empreses catalanes en aquest esdeveniment. Posteriorment, a les 14:00 hores, Pelegrí participarà en el dinar inaugural del saló, que celebra el seu 25è aniversari.
 
Així mateix, el Departament d’Agricultura, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), organitza la participació de setze empreses catalanes del sector gourmet en un estand de Catalunya, on exposaran els seus productes: embotits, oli d'oliva verge extra, caviar, vi, cava, fruita seca, vinagres, cargols, bolets, te, cafè, fruites exòtiques, peix fumat, aperitius, carn biorgànica, i plats preparats, entre altres.
 
En l'estand de Catalunya, es reservarà un espai com a taller de cuina en què es prepararà, en directe, propostes d'alt nivell gastronòmic amb productes de quarta i cinquena gamma.
 
 
 
Empreses participants:
 
Acomont SCCL / oli d’oliva / Ulldecona (Montsià)
Agrícola i Caixa Agrària SCCL Riudecanyes / oli d’oliva / Riudecanyes (Baix Camp)
Agroles SCCL – Grup Actel /oli, olives, fruits secs, vinagres, altres / Borges Blanques (Garrigues)
Bages Cargol SL /  cargols i bolets congelats i en conserva / Fonollosa (Bages)
Bodegas Pinord SA / vi i cava / Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Caviar Nacarii SLU / caviar de cultiu, esturió fumat / Les (Val d'Aran)
Cosfer SA / embotits curats, patés, tapes, peix fumat / Canovelles (Vallès Oriental)
Exquisitarium SL / plats cuinats ultracongelats / Oliana (Alt Urgell)
Indústrias Cárnicas Blancafort SA / carn biorgànica i cuits / La Garriga (Vallès Oriental)
IRC - Avi Pau Alimentació i Cuina SL / empanats, aperitius, plats precuinats, etc / St Jaume dels Domenys (Baix Penedès)
Laborem Dertusa SL / semi conserves de peix, salaons / Tortosa (Baix Ebre)
Olis Bellaguarda – Camp i Secció de crèdit de Bellaguarda SCCL / oli d’oliva / Bellaguarda (Garrigues)
Peixexpress SA / arrossos, caldos, peixos, i salses / Vilanova i la Geltrú (Garraf)
Querida Carmen - BCN Gourmet SL / risotto, fideuà, arròs, sopes, paelles, etc. / Barcelona
Riera Giersen SA / te, cafè, sucre, fruites exòtiques / Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
Rocaroija / oli d’oliva / Algerri (Noguera)
 
El Saló Internacional del Club Gourmets es presenta com un punt de trobada entre fabricants i consumidors dels productes gourmet d’alimentació i begudes. Adreçat principalment al mercat espanyol, compta amb un gruix de visitants provinents d’altres països, sobretot europeus. En la darrera edició, 1.192 expositors procedents de 20 països van ser visitats per 76.000 professionals del sector. Pel que fa a l’edició d’enguany, el país d’honor és Polònia, i està prevista la participació d’empreses d’Alemanya, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Bulgària, Canadà, Colòmbia, Estats Units, França, Grècia, Itàlia, Irlanda, Hongria, Japó, Mèxic, Noruega, Nova Zelanda, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Sud-àfrica, i Suïssa.
 
Els productes catalans, que destaquen per la seva qualitat i acurada elaboració, tenen, en el mercat del centre peninsular, una destinació molt important així com una gran presència en els punts de venda i consum d'aliments.
 
 
1
Fitxers adjunts
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia