Empresa i Treball

TURISME

La Direcció General de Turisme tanca "l'Any de Catalunya a França" amb una acció especial a Montpeller

query_builder   17 abril 2011 11:00

event_note Nota de premsa

TURISME

La Direcció General de Turisme tanca "l'Any de Catalunya a França" amb una acció especial a Montpeller


 
  • “L’any de Catalunya a França” ha estat una iniciativa promocional duta a terme per la Direcció General de Turisme a través de l’Agència Catalana de Turisme dirigida al mercat francès, primer emissor estranger per a Catalunya, amb 3,9 milions de turistes anuals.


  • El comportament d’aquest mercat de proximitat és molt positiu i les expectatives en l’arribada de turistes francesos per aquest any són bones.

  • Els carrers de Montpeller han acollit des de divendres i  durant tot el cap de setmana un complet programa d’animacions culturals, infantils i gastronòmiques per promocionar la destinació turística catalana.
 
 La Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha tancat aquest cap de setmana a Montpeller “l’Any de Catalunya a França”. Aquesta iniciativa promocional, duta a terme a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), es va iniciar ara fa un any amb un ambiciós pla d’accions promocionals a França, amb l’objectiu de reactivar aquest mercat de proximitat, primer emissor de turistes per a Catalunya.


El nou director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha participat en l’acte de cloenda i ha inaugurat el village català que s’ha instal·lat a la plaça de la Comédie de Montpeller, un dels escenaris de les nombroses activitats que s’hi han dut a terme durant tot el cap de setmana. Espasa ha destacat la importància d’aquesta iniciativa promocional “per tal de contribuir a mantenir el mercat francès ja que és, amb diferència, el primer emissor estranger de turistes cap a Catalunya, i amb unes molt bones expectatives per aquest any 2011”.


“L’Any de Catalunya a França” es va iniciar ara fa un any a Tolosa, capital de la regió Midi-Pyrénées, i ara es tanca a Montpeller, capital del Languedoc – Roussillon. Aquesta zona del sud de França genera els fluxos turístics més importants cap a Catalunya.

El pla ha contemplat més de 170 accions promocionals dirigides tant als professionals del sector turístic francès com al públic final. Per tal de dur-lo a terme, l’Agència Catalana de Turisme ha comptat amb la implicació i col·laboració d’una setantena d’empreses i institucions que han donat suport a la iniciativa i s’han implicat en les accions promocionals previstes.
 
 
 
Acte de cloenda a Montpeller
 
Amb tres dies plens d’activitats culturals, gastronòmiques i infantils a Montpeller, la Direcció General de Turisme dóna per tancat “l’Any de Catalunya a França”. El director de l’ACT, Xavier Espasa, ha participat en els actes de cloenda. Dijous passat va fer una presentació davant 180  mitjans de comunicació, operadors i autoritats franceses i divendres va estar present a la Place de la Comédie de Montpeller on es va instal·lar aquest village català, amb diferents carpes amb punts d’informació turística de l’ACT i de les deu marques turístiques catalanes; espectacles, concerts i animacions infantils i tasts gastronòmics.
 
Entre les accions que s’han dut a terme durant aquests dies cal destacar: l’actuació dels castellers Xiquets de Reus; l’animació de les colles de grallers i cap-grossos de les Terres de l’Ebre; balls tradicionals amb L’embarcada del Vendrell; havaneres a càrrec del grup de la Costa Brava Els Cremats; la presència dels jugadors de l’equip de rugbi de la USAP; la mostra d’algunes de les obres del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC); una exposició de Catalunya en Miniatura; i la realització, dissabte al matí, d’un flashmob en què han participat centenars de persones.
 
Al llarg de tot l’any, ha estat actiu el blog www.besoindecatalogne.fr amb tota la informació sobre l’esdeveniment i les nombroses activitats que s’hi han anat organitzant.
 
França, primer mercat emissor estranger
 
França va generar el 2010 gairebé una tercera part de l’afluència total de turistes estrangers i pernoctacions a Catalunya (29,8 % de turistes i 27,5 % de pernoctacions). Es van rebre 3,9 milions de turistes francesos amb prop de 28 milions de pernoctacions.
 
Els turistes procedents de França també són els que van generar més despesa turística, amb més de 2.000 milions d’euros, xifra que representa gairebé la quarta part de la despesa total del turisme estranger a Catalunya (19,4%). Aquestes xifres suposen, respecte l’any 2009, uns increments del 4,1 % en els viatgers, del 9,7 % en les pernoctacions i del 13,2% en la despesa.
 

1  

Imatges

Imatge de les activitats de cloenda de l'Any de Catalunya a França

Imatge de les activitats de cloenda de l'Any de Catalunya a França 3839

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia