Sala de premsa

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura participa en la fira Biocultura de Barcelona amb una trentena d'empreses de productes ecològics

 
Domènec Vila i Ferran Bienert participen, demà divendres, en la inauguració
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), participa en la fira Biocultura de Barcelona, que tindrà lloc del 13 a 16 de maig, al Palau Sant Jordi, donant suport a una trentena d’empreses catalanes certificades com a productores i elaboradores de productes agroalimentaris ecològics.
 
Els directors general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament, Domènec Vila, i de PRODECA, Ferran Bienert, acompanyats d’altres autoritats, participaran en la inauguració, que tindrà lloc demà divendres, a les 13:00 hores.
 
En l’estand del Departament es farà difusió de l’agricultura ecològica, la producció i la certificació, així com dels serveis del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i de la PAE (Producció Agroalimentària Ecològica). La participació té, també, com a objectiu la difusió de les línies d’actuació del Departament en els àmbits de l’agricultura, la formació i la política alimentària, principalment.
 
Empreses participants: 
                 
  • Alimentos Biológicos Oleander / fruits secs, pastes sense gluten i paté vegetal / Vinyols (Baix Camp)
  • Alternativa 3 / productes biològics / Terrassa (Vallès Occidental)
  • Anxoves de L'Escala / anxoves / L'Escala (Alt Empordà)
  • Aprodisca / conserves vegetals / Montblanc (Conca de Barberà)
  • Betara SL / formatges / Perafita (Osona)
  • Biocop / productes ecològics / Lliça de Vall (Vallès Oriental)
  • Can Perol / fruita, verdura, pa, melmelada, oli / Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat)
  • Carns de Confiança SL / vedella ecològica / Campdevànol (Ripollès)
  • Conserves Vitra -  Biosalva / conserves vegetals / Torroella de Fluvià (Alt Empordà)
  • Ecoaliment SL / galetes, arròs, snacks i farinetes infantils / Dosrius (Maresme)
  • Ecològics Bonastre / vi / Bonastre (Baix Penedès)
  • Ecoviand de Brugarolas SL / carn ecològica / Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental)
  • El Forn de Can Busquets / forn i pastisseria / Granollers (Vallès Oriental)
  • El Moli de la Vall Major / oli / La Granadella (Garrigues)
  • El Raiguer Obrador SL / pa, embotits / Sant Quirze de Safaja (Vallès Oriental)
  • El Vergel de Las Hadas / plantes aromàtiques i hortícoles / Fogars de la Selva (Selva)
  • Fundació El Molí d'en Puigvert / fruita i verdura ecològiques / Palafolls (Maresme)
  • Hortec SCCL / fruita i verdura ecològiques / Barcelona
  • Hortinofre Fruits SCCL / horticultura ecològica / Vilamalla (Alt Empordà)
  • Il Molino d'Oro de Parma / pasta ecològica / Mataró (Maresme)
  • Joan Castella Grau / verdures i fruita ecològiques / Amposta (Montsià)
  • Lactics Casanueva SL / lactis / Sant Vicenç de Castellet (El Bages)     
  • Manel Valls Felip SCP / conserves vegetals, oli, melmelada / Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell)
  • Mas Claperol / embotits / Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)
  • Natursoy / tofu, seitan, hamburgueses vegetals / Castellterçol (Vallès Oriental)
  • Postres Brullet SL / postres, vi, cava, arròs, sucs, melmelades / La Roca del Vallès (Vallès Oriental)
  • Prasad SL / plats pre-cuinats / Pineda de Mar (Maresme)
  • Sat 1717 V-V / conserves vegetals, oli, melmelada / Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell)
  • Sat Lyda Apícola El Perelló / mel / El Perelló (Baix Ebre)
  • Semillas Batlle / llavors / Molins de Rei (Baix Llobregat)
  • Semillas Madre Tierra / llavors / Vacarisses (Vallès Occidental)
  • Taüllorganics / flors i cremes d’àrnica / Taüll (Alta Ribagorça)
  • Vegetalia / seitan, tofu, hamburgueses vegetals / Castellcir (Vallès Oriental)
  • Xavier Sanfont - Tria Ramon / plantes i herbes aromàtiques / Mataró (Maresme)
 
Biocultura de Barcelona es considera la fira més important de l’Estat espanyol dedicada als productes ecològics. Hi participen més de 700 expositors i s’hi espera 70.000 visitants professionals i no professionals. El sector de l’alimentació ecològica, amb més de 15.000 referències, és el més important dels que conformen el saló, que també compta amb productes per a la higiene, cosmètica, tèxtil, ecomaterials, mobles i decoració, energies renovables, teràpies i medicines alternatives, estalvi i reciclatge, medi ambient, turisme rural, joguines, artesania, música, llibres i revistes.
 
Els visitants professionals són empresaris, comerciants, prescriptors, importadors, exportadors i cuiners.
 
La producció agroalimentària ecològica a Catalunya
 
Catalunya és líder a l’Estat espanyol en indústria i comercialització alimentària ecològica, i creix anualment la producció d’aquest tipus de conreu, de manera que esdevé un dels sectors primaris més dinàmics.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural impulsa l’agricultura i la ramaderia ecològiques per l’excel·lència dels productes que se n’obtenen i pels beneficis socials i ambientals que aporten.
 
L’any 2010, el nombre d’operadors del sector de la producció agrària ecològica es va situar a Catalunya en 1.639, un 14,54% més que l’any anterior. Pel que fa a la indústria agroalimentària ecològica catalana, creix un 10,13% respecte de l’any 2009, i se situa en 609 operadors, el que la manté com a líder a l’Estat espanyol. Destaca en aquest aspecte el sector dels vins i caves, i l’hortofructicultura.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia