• Demà s’inaugura la fira a les 13 hores, amb l’assistència del director general de Prodeca, Ferran Biernet
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural participa, a través de Prodeca, en la fira Biocultura de Barcelona, que comença demà i que es podrá visitar fins el 16 de maig al Palau Sant Jordi. El departamento dóna suport a una trentena d’empreses catalanes certificades com a productores i elaboradores de productes agroalimentaris ecològics.
Des de l’estand del Departament s’hi farà difusió de l’agricultura ecològica, la producció i la certificació, i dels serveis del Consell Català de la Producció Ecològica i de la Producció Agroalimentària Ecològica (PAE). A més, la participació té també com a objectiu la difusió de les línies d’actuació en els àmbits de l’agricultura, la formació i la política alimentària.
Biocultura de Barcelona, la fira més important de l’Estat espanyol dedicada als productes ecològics, aplega més de 700 expositors i s’hi esperen 70.000 visitants professionals i no professionals. El sector de l’alimentació ecològica, amb més de 15.000 referències, és el més important dels que conformen el saló, que també compta amb productes per a la higiene, cosmètica, tèxtil, ecomaterials, mobles i decoració, energies renovables, teràpies i medicines complementàries, estalvi i reciclatge, medi ambient, turisme rural, joguines, artesania, música, llibres i revistes.
A la inauguració, que tindrà lloc demà divendres 13 de maig a les 13 hores, hi assistirà el director general de Prodeca, Ferran Bienert.
La producció agroalimentària ecològica a Catalunya
Catalunya és líder a l’Estat espanyol en indústria i comercialització alimentària, i creix anualment la producció d’aquest tipus de conreu, de manera que esdevé un dels sectors primaris més dinàmics.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural impulsa l’agricultura i la ramaderia ecològiques per l’excel·lència dels productes que se n’obtenen i pels beneficis socials i ambientals que aporten.
L’any 2010, el nombre d’operadors del sector de la producció agrària ecològica es va situar en 1.639, un 14,54% més que l’any anterior. Pel que fa a la indústria agroalimentària ecològica, creix un 10,13% respecte de l’any 2009, i se situa en 609 operadors, per la qual cosa es manté com a líder a l’Estat espanyol. Destaca en aquest aspecte el sector dels vins i caves, i l’hortofructicultura.