Direcció General de Comunicació

Biblioteques

El Govern impulsa el Catàleg Col·lectiu del Patrimoni Bibliogràfic per als anys 2011-2015

query_builder   7 juny 2011 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa el Catàleg Col·lectiu del Patrimoni Bibliogràfic per als anys 2011-2015

  • El Consell Executiu aprova la subscripció d’un conveni amb l’Estat per realitzar el Catàleg, que es va crear el 1983 amb l’objectiu de catalogar, preservar i difondre el patrimoni bibliogràfic català
El Govern ha aprovat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol per realitzar el Catàleg Col·lectiu del Patrimoni Bibliogràfic (CCPBC) per als anys 2011-2015. El CCPB conté la descripció bibliogràfica de documents impresos des dels inicis de la impremta fins a principis del segle XX –independentment de la seva llengua i país de publicació–, així com també manuscrits i altres tipologies documentals d'interès patrimonial que es conserven en biblioteques de Catalunya.
 
Gestionat actualment per la Biblioteca de Catalunya, el Catàleg Col·lectiu del Patrimoni Bibliogràfic es va iniciar l'any 1983 per catalogar, preservar i difondre el patrimoni bibliogràfic català. Des de 1992 col·labora amb el Ministeri de Cultura en l'elaboració del catàleg del patrimoni bibliogràfic de l'Estat espanyol.
 
El conveni aprovat avui substitueix el que es va signar el 2006, la vigència del qual va finalitzar el 31 de desembre de 2010.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia