Per tercer any consecutiu, Mali dóna a conèixer la seva cultura mil·lenària i la saviesa ancestral dels seus artesans als ciutadans que visitin la 3ª Fira de l’Artesania, Cultura i Turisme “Descobrir Mali”, del 28 de juny al 10 de juliol. Una mostra organitzada per l’associació Casa Mali a Barcelona i pel Ministeri d’Artesania i del Turisme d’aquesta república africana, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. La mostra s’inaugurarà el dimecres 29 de juny.
Palau Robert
Deu dels estands de la Fira es dediquen a l’artesania. En aquests punts s’hi venen objectes i alhora s’hi poden veure demostracions pràctiques de la feina d’artesans de Mali, que segueixen una tradició que ve de molt lluny. L’artesania ocupa el 40% de la població activa en oficis com ara la marroquineria, la passamaneria, la joieria, la forja, l’escultura, la fabricació d’instruments musicals, de perles i d’articles tèxtils. L’oferta es completa amb una carpa en què s’informarà sobre l’oferta turística de Mali. El turisme ha experimentat un fort desenvolupament des dels anys 90 i actualment és la tercera font d’ingressos de Mali, que acull una mitjana de 220.000 turistes anuals. En aquell país s’hi poden descobrir llocs d’indubtable interès com ara Djenné, Tombouctou o la tomba de la dinastia Askia, a la ciutat de Gao.
Coincidint amb la Fira, s’organitzen diverses activitats. El 30 de juny, a les 19 hores, se celebrarà el fòrum “Mali, un país d’oportunitats empresarials”, a la Sala d’Actes de Cotxeres. Hi intervindran l’ambaixador de Mali a Espanya, Gassou Cissé; la presidenta de Casa Mali, Carmen Mendoza; el director de  l’empresa minera Mabamin-Mali, Jordi Roca, i el professor de la Universitat de Barcelona, Jordi Traseras. Altres activitats programades al Palau Robert són l’exposició “Rostres de Mali” de Vincent de Groot, del 30 de juny al 4 de juliol; el concert de música amb el grup Timbuktu Music Project, el 6 de juliol, a les 19 h, i  la projecció de la pel·lícula Mali, el 8 de juliol, a les 16 i 19 h.