Direcció General de Comunicació

Cens de població

L'Idescat i l'INE realitzaran els Censos de Població i Habitatge de 2011 a Catalunya, instrument bàsic per a la planificació de les polítiques públiques

query_builder   28 juny 2011 15:11

event_note Nota de premsa

L'Idescat i l'INE realitzaran els Censos de Població i Habitatge de 2011 a Catalunya, instrument bàsic per a la planificació de les polítiques públiques

  • El Govern ha autoritzat avui la signatura d’un conveni entre l’Idescat i l’INE que preveu incloure als qüestionaris preguntes relatives al coneixement del català i la mobilitat obligada de la població per motius laborals o d’estudi
L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i l’Institut Nacional d’Estadística (INE) realitzaran els Censos de Població i Habitatge 2011 a Catalunya, un instrument que serà bàsic per a la planificació dels serveis i les polítiques públiques del país. El Govern ha autoritzat avui la signatura d’un conveni de col·laboració entre els dos organismes per tirar endavant aquests estudis.
 
Els Censos de població i habitatge són les operacions estadístiques de major magnitud i importància per als sistemes estadístics, tant estatals com autonòmics, ja que determinen les característiques fonamentals d’estructura de la població, els edificis, els habitatges i els locals. La disponibilitat de la informació censal i la seva posterior explotació per part de l’Idescat serà un instrument bàsic durant la propera dècada tant per a les administracions públiques com per a les empreses, agents socials, investigadors i ciutadans en general en relació a les tasques de planificació, gestió i seguiment dels serveis i les polítiques públiques.
 
Segons l’acord al qual ha donat llum verd l’Executiu, els qüestionaris del cens inclouran preguntes de gran interès per a Catalunya, com les relatives al coneixement del català i la mobilitat obligada de la població per motius laborals o d’estudi. Per altra banda, es garantirà la utilització de qüestionaris bilingües en castellà i català en tota l’operació i la utilització de l’aranès a la Val d’Aran.
 
La participació de l’Idescat en els Censos de població i Habitatge 2011 està contemplada en el Programa anual d’actuació estadística per a l’any 2011, que desplega la Llei 13/2010 del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014.
 
Protocol de transmissió de resultats de l’INE
 
D’altra banda, el Govern ha autoritzat  l’Idescat a signar un conveni amb l’INE per adoptar un protocol de transmissió de resultats temporalment embargats d’operacions estadístiques. L’acord permet`ra que l’Idescat disposi de resultats d’actuacions estadístiques dutes a terme a Catalunya per l’Institut Nacional d’Estadística, amb anterioritat a la difusió oficial fixada al calendari de difusió de l’INE. D’aquesta manera, es garanteix la racionalització en l’ús de recursos, es potencia la difusió de resultats procedents d’una mateixa operació estadística i s’adequa a les necessitats de diferents usuaris.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia