Empresa i Treball

El conseller d'Empresa i Ocupació es reuneix amb l'ambaixador espanyol a Rússia

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació es reuneix amb l'ambaixador espanyol a Rússia

query_builder   30 juny 2011 18:05

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació es reuneix amb l'ambaixador espanyol a Rússia


·        Durant la reunió, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i l’ambaixador d’Espanya a Rússia, March Pujo, han abordat diversos temes entre els quals les diverses accions que s’estan duent a terme per impulsar el turisme rus. La reunió ha comptat també amb la presència del director del Centre de Promoció Turística (CPT) de la Generalitat a Moscou, Josep Maria Perramón.
 
·        En aquest sentit, el conseller ha agraït la celeritat amb què el Ministeri d’Afers Exteriors ha respost la seva petició de reforçar la plantilla del Consolat General d’Espanya a Moscou per tal d’agilitar la tramitació de visats per a turistes russos.
 
·        El maig passat es van tramitar 75.000 visats a turistes russos, un 45% més que al mateix mes de 2010. Pel que fa a la temporada d’estiu, aquesta xifra es podria duplicar i arribar als 140.000 visats mensuals. Tal i com van les previsions, Catalunya podria rebre el 2011 més de mig milió de turistes russos.
 
En el marc de la reunió mantinguda aquesta tarda a la seu del Departament el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha traslladat a l’ambaixador d’Espanya a Rússia, March Pujo, l’agraïment per la ràpida resposta del Ministeri d’Afers Exteriors al requeriment fet pel mateix conseller sol·licitant un reforçament del personal al Consolat General d’Espanya per tal d’agilitar la tramitació de visats turístics. La reunió ha comptat també amb la presència del director del Centre de Promoció Turística (CPT) de la Generalitat a Moscou, Josep Maria Perramón.
 
Davant la possibilitat de perdre entre un 30 i un 40% de turisme rus, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena va demanar el març passat la incorporació de personal addicional al Consolat General d’Espanya a Moscou. Amb dues cartes oficials adreçades als ministres d’Afers Exteriors i d’Indústria, Turisme i Comerç, Trinidad Jiménez i Miguel Sebastián respectivament, el conseller recollia una petició reiterada del sector turístic català d’incrementar els recursos humans per donar una més ràpida tramitació als visats per als turistes russos que volen viatjar a Catalunya. En resposta a aquesta petició directa del conseller, i com a bon exemple de col·laboració entre administracions, el passat mes de maig, el Ministeri d’Afers Exteriors va procedir a incrementar amb 15 persones el personal del Consolat dedicat a aquestes tasques.

L’actuació del Departament d’Empresa i Ocupació confirma la voluntat del Govern català de treballar al costat dels empresaris i és una mostra més de l’aposta estratègica que fa per la indústria turística com un dels motors que han d’ajudar a impulsar la recuperació econòmica, i generar riquesa i ocupació a Catalunya.
El maig passat es van tramitar 75.000 visats a turistes russos, un 45% més que durant el mateix mes de l’any anterior.Pel que fa a la temporada d’estiu, aquesta xifra es podria duplicar i arribar als 140.000 visats mensuals. Tal i com van les previsions, Catalunya podria rebre el 2011 més de mig milió de turistes russos.

D’altra banda, entre els mesos de maig i octubre, Catalunya rebrà 102 vols setmanals procedents de Rússia, entre xàrters i línies regulars. Aquesta xifra suposa un increment de gairebé el 57% respecte 2010, any en què van aterrar 65 vols setmanals a la destinació catalana.

Catalunya és pionera en la promoció turística als països de l’Est, ja que, ara fa 18 anys, va inaugurar el primer centre de promoció d’una destinació estrangera a la Federació Russa. L’any 2010 van arribar a Catalunya més de 370.000 turistes procedents del mercat rus.

1  

Imatges

El conseller F. Xavie Mena, reunit amb l'ambaixador, March Pujo, acompanyat del dir del CPT de Moscou, Josep Perramón

El conseller F. Xavie Mena, reunit amb l'ambaixador, March Pujo, acompanyat del dir del CPT de Moscou, Josep Perramón 2003

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia