Direcció General de Comunicació

El Govern promou la formació d'alumnes d'FP en empreses italianes

El Govern promou la formació d'alumnes d'FP en empreses italianes

query_builder   5 juliol 2011 15:40

event_note Nota de premsa

El Govern promou la formació d'alumnes d'FP en empreses italianes

  
  • El Consell Executiu ha aprovat un conveni entre el Departament d’Ensenyament i la Regione Toscana per fomentar intercanvis i estades formatives entre els dos territoris
 
Alumnes de Formació Professional es formaran en empreses italianes. Així ho preveu el conveni de col·laboració que signaran el Departament d’Ensenyament i la Regione Toscana i al qual ha donat llum verd avui el Consell Executiu amb l’objectiu de fomentar les estades i els intercanvis entre els estudiants. L’acord preveu que alumnes catalans puguin dur a terme estades formatives per fer pràctiques curriculars en empreses italianes i que els alumnes toscans les puguin fer a Catalunya.
 
Per als alumnes catalans aquestes pràctiques curriculars corresponen al crèdit de formació en centres de treball (FCT), que comprèn 400 hores i que han de realitzar per obtenir la titulació de Formació Professional. Al llarg d’aquest 2011, entre 20 i 30 alumnes catalans efectuaran estades a la regió italiana de la Toscana, amb una durada que oscil·larà entre les 4 i les 12 setmanes. Els alumnes catalans que realitzen les pràctiques a empreses italianes són d’FP inicial, mentre que els italians que les fan a Catalunya cursen FP inicial i contínua. Durant l’intercanvi, aquests estudiants compten amb el suport de professors d’FP que es desplacen uns dies per efectuar el monitoratge dels alumnes.
 
A banda de la mobilitat dels estudiants, l’acord també té com a objectius potenciar la cooperació entre centres de formació, afavorir l’aprenentatge de les llengües europees, desenvolupar la consciència de ciutadania europea, i facilitar l’intercanvi d’informacions i d’experiències sobre els continguts formatius i les qualificacions professionals.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia