Direcció General de Comunicació

El Govern aprova l'Informe de Seguretat Pública de Catalunya 2011

El Govern aprova l'Informe de Seguretat Pública de Catalunya 2011

query_builder   19 juliol 2011 13:58

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'Informe de Seguretat Pública de Catalunya 2011

 
  • La setena edició de l’informe constata una tendència a l’estabilització general en relació amb les dades de l’any anterior, així com una valoració satisfactòria dels serveis policials per part de la ciutadania
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui l’Informe de Seguretat Pública de Catalunya 2011, que publica els registres estadístics dels diferents serveis de seguretat a partir de les dades de l’any 2010 obtingudes de les diferents unitats del Departament d’Interior, i els resultats de l’Enquesta de seguretat pública de Catalunya sobre victimització, percepció de la seguretat i valoració dels serveis policials.
 
El document dóna compliment al mandat que estableixen els articles 4.3 i 23 de la Llei 4/2003, de 7 d’abril, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, que preveu l’elaboració d’un informe anual.
 
La setena edició de l’informe constata una tendència a l’estabilització general en relació amb les dades de l’any anterior, i una tendència a l’estabilització de la victimització. Aquests indicadors sorgeixen després d’haver-se mantingut en els darrers anys a l’alça. Segons l’informe, els fets il·lícits més recurrents són els que es perpetren contra el patrimoni (furts i robatoris amb força). Pel que fa a nivell territorial, la victimització continua alta a Barcelona i ha crescut tant a la Regió Metropolitana Sud com a Ponent.
 
El document també conclou una valoració satisfactòria dels serveis policials per part de la ciutadania i una millora destacable en la satisfacció amb el servei de recollida de denúncies, així com una millora general de les dades de trànsit, especialment pel que fa al nombre de víctimes mortals i de ferits greus.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia