Direcció General de Comunicació

Depuradores

El Govern amplia les depuradores de Martorell i d'Arenys de Mar per millorar el sanejament

query_builder   26 juliol 2011 15:21

event_note Nota de premsa

El Govern amplia les depuradores de Martorell i d'Arenys de Mar per millorar el sanejament

 
  • A través d’una aportació pluriennal destinarà 14,3 milions d’euros per les dues plantes de tractaments d’aigües residuals, que podran assumir les noves aportacions i millorar el tractament actual
El Govern de la Generalitat ampliarà les estacions depuradores de Martorell (Baix Llobregat) i d’Arenys de Mar (Maresme) amb l’objectiu de millorar el sanejament de les dues poblacions i fer front a les noves demandes de tractaments d’aigües residuals. El Consell Executiu ha aprovat avui una subvenció pluriennal de 14,3 milions d’euros per tirar endavant els treballs d’ampliació i millora de les dues plantes.
 
L’aportació serà de 10,2 milions d’euros per les obres de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Martorell i de 4,1 milions d’euros per l’EDAR d’Arenys de Mar i la durada dels treballs d’entre 13 i 14 mesos aproximadament.
 
La depuradora de Martorell es va posar en servei al 1985 i es va dissenyar per sanejar les aigües d’una població de 87.500 habitants. Tot i que uns anys més tard es va remodelar el tractament biològic, s’ha fet necessari ampliar la instal·lació perquè pugui assumir les noves aportacions d’aigües residuals i, alhora, per millorar la qualitat de l’aigua tractada. Es repararan i remodelaran elements infraestructurals actuals com el pretractament, la decantació primària i la secundària, es construirà un nou decantador secundari i es faran també diverses actuacions a la línia de fangs.
 
Pel que fa a la depuradora d’Arenys de Mar, es va posar en servei al 2004, per sanejar les aigües residuals generades per una població de 36.365 persones. L’aportació de 4,1 milions d’euros permetrà assolir la capacitat de tractament per a la qual va ser dissenyada i es faran actuacions per millorar el pretractament, el tractament biològic i la línia de fangs, entre d’altres.
 
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes (PSARU), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té com a objectiu completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
Actualment les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.