Cultura

Els departaments de Justícia i Cultura signen tres convenis amb els col·legis de procuradors, registradors i notaris per fomentar l'ús del català

query_builder   26 juliol 2011 13:39

event_note Nota de premsa

Els departaments de Justícia i Cultura signen tres convenis amb els col·legis de procuradors, registradors i notaris per fomentar l'ús del català

  • L’objectiu d’aquests acords és fomentar l’ús del català a l’Administració de justícia, als registres de la propietat mercantil i a les notaries de Catalunya.
Signatura del conveni
La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, han signat avui tres convenis amb el Deganat Autonòmic dels  Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Catalunya; el Col·legi de Notaris de Catalunya, i el Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya. D’acord amb els convenis signats, s’estableix el Pla d’actuacions que s’ha de dur a terme durant l’any 2011 així com la seva posterior avaluació.
 
Signatura del conveni
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell ha afirmat que “millorarem l’ús del català a la Justícia en la mesura que es socialitza la llengua. Amb la signatura d’aquests convenis posem les eines perquè això sigui possible”.

En els casos del Deganat Autonòmic dels Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Catalunya i del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya es tracta d’una addenda als convenis subscrits l’any passat, el 13 de juliol i el 19 d’octubre respectivament. Les competències en matèria de política lingüística corresponen en l’actual Govern al Departament de Cultura.

En el cas del Col·legi de Notaris es tracta d’una renovació de l’Acord marc, que havia expirat. La signatura d’aquests tres acords també estableix la constitució d’una comissió de seguiment encarregada de supervisar les actuacions concretades en el Pla de treball.

Els convenis han estat signats pel degà autonòmic dels Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Catalunya, Antonio Giner; la presidenta en funcions del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, Anna Maria Terradas, i el degà president del Col·legi de Notaris de Catalunya, Joan Carles Ollé.

A l’acte de signatura, també hi ha assistit la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia del Departament de Justícia, Carme Virgili; el director de Dret i d’Entitats Jurídiques, Santiago Ballester, i la directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Yvonne Griley.

2  

Imatges

Signatura del conveni

Signatura del conveni 2507

Signatura del conveni

Signatura del conveni 2299