Direcció General de Comunicació

cambres

El Govern acorda subscriure un nou marc de relacions amb les cambres de comerç de Catalunya

query_builder   2 agost 2011 14:44

event_note Nota de premsa

El Govern acorda subscriure un nou marc de relacions amb les cambres de comerç de Catalunya

 
  • Abans de final d’any signaran un conveni perquè aquestes entitats puguin desenvolupar actuacions de caràcter públic prioritàries, d’acord amb el Pla de Govern 2011-2014
  • L’Executiu vol aprofitar l’experiència i el coneixement dels ens camerals perquè col·laborin en la reactivació econòmica del país
 
El Govern ha acordat avui impulsar un seguit d’actuacions amb l’objectiu d’establir les bases d’una nova etapa de col·laboració amb les cambres de comerç, navegació i indústria de Catalunya que es concretarà en un conveni que signaran a finals d’any. La voluntat del Govern és que les cambres puguin desenvolupar actuacions de caràcter públic que l’Executiu consideri prioritàries d’acord amb el Pla de Govern 2011-2014, amb l’objectiu final de facilitar la reactivació econòmica del país.
 
Les cambres oficials de comerç, navegació i indústria de Catalunya i el Consell General de Cambres són corporacions de dret públic i òrgans consultius de col·laboració, que estan sota la tutela de la Generalitat i que desenvolupen no només actuacions de caire privat al servei de les empreses, sinó també accions de caràcter públic, de representació dels interessos generals i de promoció de l’economia.
 
El Reial Decret Llei 13/2010, de 3 de desembre, va eliminar l’obligatorietat del pagament de les quotes camerals per part dels empresaris, que representava aproximadament el 75% dels ingressos de d’aquestes institucions. Aquest canvi substancial de les condicions de finançament de les entitats fa necessari un nou marc de relacions que garanteixi el compliment de les seves funcions.
 
Durant els darrers mesos, el Govern de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, ha dut a terme un treball previ d’anàlisi i diagnosi de l’activitat desenvolupada per les cambres de comerç durant l’any passat. Aquest treball ha permès identificar, homogeneïtzar i classificar les activitats dels ens camerals en tot el seu àmbit d’actuació, així com les funcions públiques que desenvolupen, els valors que poden aportar i l’encaix en el Pla de Govern 2011-2014.
 
El Govern vol aprofitar tots els valors, coneixement, experiència i territorialitat de les cambres al territori per facilitar la recuperació econòmica i donar suport al país. I amb aquest objectiu obrirà una nova etapa de col·laboració que es concretarà en un conveni que se signarà a finals d’any.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia