Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Temporada de mitja veda a Catalunya

query_builder   19 agost 2011 11:34

event_note Nota de premsa

Temporada de mitja veda a Catalunya

 
El proppassat diumenge, dia 15 d’agost, i com cada any, va començar la temporada de mitja veda, que es desenvolupa a les demarcacions de Barcelona i Tarragona els dies 15, 21, 28 d’agost i 4 de setembre (diumenge), i a les de Lleida i Girona del 15 d’agost a l’11 de setembre, tots els dijous, diumenges i festius no locals. A més, a Lleida s’afegeixen dissabtes i festius locals.
 
D’acord amb la legislació cinegètica, l’horari va d’una hora abans de la sortida del sol fins una hora després de la posta.
 
Les espècies objecte d’aquest aprofitament cinegètic són, principalment, tudons i coloms, amb una notable expansió i que ocasionalment provoquen danys a l’agricultura, la garsa, l’estornell, la tórtora i la guatlla. Excepcionalment, poden autoritzar-se controls puntuals d’altres poblacions com ara conill o senglar ateses les pèrdues generades en algunes explotacions rurals.
 
Val a dir que la temporada general de senglar (i cabirol) s’obre el dia 4 de setembre i la de caça menor (conills i perdius, bàsicament) el dia 9 d’octubre.