Polítiques Digitals i Administració Pública

La Generalitat i la Diputació de Girona treballaran conjuntament en l'elaboració de plans economicofinancers per ajudar als municipis amb més dificultats econòmiques

query_builder   23 agost 2011 20:19

event_note Nota de premsa

La Generalitat i la Diputació de Girona treballaran conjuntament en l'elaboració de plans economicofinancers per ajudar als municipis amb més dificultats econòmiques

  • Aquesta tarda la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, s’ha reunit amb el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé.
  • Han intercanviat impressions sobre polítiques socials i econòmiques a nivell municipal i han acordat tirar endavant un projecte conjunt per intentar estabilitzar l’economia d’aquells municipis amb dificultats econòmiques greus.
Pere Duran
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i relacions Institucionals, Joana Ortega, s’ha reunit aquesta tarda amb el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé. A la trobada també hi ha assistit el director general d’Administració Local, Joan Cañada, i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Governació i Relacions Institucionals a Girona, Núria Gómez, així com també els vicepresidents de la Diputació Xavier Soy, Miquel Noguer i Miquel Calm i portaveus de la Corporació. 
 
Durant la trobada, els responsables d’aquestes dues institucions han intercanviat impressions sobre polítiques socials i econòmiques a nivell municipal i han acordat tirar endavant un projecte conjunt per intentar estabilitzar l’economia d’aquells municipis amb dificultats econòmiques greus.
 
La vicepresidenta del Govern i titular del departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha explicat que aquesta proposta que s’ha plantejat a la Diputació de Girona s’emmarca dins la voluntat de la Generalitat de treballar “en pro a la qualitat de vida dels ciutadans de Catalunya” i ha agraït a Torramadé la ràpida predisposició de la Corporació gironina a afegir-se a aquestes mesures de xoc per pal·liar la greu situació econòmica per la que passen els ajuntaments catalans.
 
El President de la Diputació de Girona Jaume Torramadé ha anunciat, durant la roda de premsa celebrada després de la reunió, que segons aquest acord la Diputació oferirà a aquells municipis que ho sol·licitin “un servei tècnic per tal d’elaborar plans economicofinancers a mida, adaptats a les necessitats concretes de cada ajuntament”
 
D’aquesta manera la Diputació de Girona afegeix a les inversions i als serveis que s’ofereixen habitualment als ajuntaments, aquesta assistència tècnica per al a confecció d’aquests plans economicofinancers.
 
 
Mancomunar serveis
 
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha recordat que, donada la conjuntura actual, és insostenible que tots els municipis puguin oferir tots els serveis, i per aquest motiu ha fet una crida als ajuntaments “a aprendre a redistribuir les inversions i a mancomunar prestacions per tal que aquestes siguin de qualitat i en puguin gaudir el màxim de gent possible”. En aquest sentit, el president de la Diputació ha subscrit les paraules de la vicepresidenta i ha recordat “que la nostra funció és donar serveis als municipis i que si hi ha una institució que ha ajudat i ajudarà a mancomunar serveis a la demarcació de Girona som nosaltres amb organismes com XALOC, el DIPSALUT i el Patronat de Turisme”.
 
D'altra banda, Joana Ortega, ha titllat la proposta d’Alfredo Pérez Rubalcaba de reorganitzar les diputacions provincials “d’electoralista” i ha posat de manifest que el model organitzatiu territorial català són les vegueries, que es desenvoluparan quan es puguin modificar els límits provincials actuals. Així també, Joana Ortega ha recordat la petició que va fer al Ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, d’implantar el model territorial català, el qual li va mostrar la poca predisposició del govern espanyol a modificar els límits provincials i a suprimir les diputacions.

2  

Imatges

Forografia 1

Forografia 1 318

Fotografia 2

Fotografia 2 333