Direcció General de Comunicació

Govern

Altres acords del Govern

query_builder   30 agost 2011 11:55

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

Concessió definitiva de ràdio municipal a l’Ajuntament de Salt
 
El Govern ha acordat atorgar a l’Ajuntament de Salt la concessió definitiva per prestar el servei públic de radiodifusió a través d’una emissora de tipus municipal, situada al 97.7 FM. 
 
L’Ajuntament ja disposava des de 1991 de la concessió provisional de l’emissora. Ara el Govern ha procedit a atorgar-li la concessió definitiva, un cop les instal·lacions han obtingut l’autorització de posada en servei, en haver superat la inspecció tècnica que confirma que s’adiuen al projecte aprovat en el seu moment i a les especificacions tècniques de l’emissora.
 
 
El Govern autoritza l’Idescat a signar un conveni de col·laboració en matèria d’estadítica amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social i l’Institut Social de la Marina
 
El conveni permetrà que l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) disposi, amb una periodicitat anual, de la informació de les pensions gestionades per l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i l’Institut Social de la Marina (ISM) que figuren en el Registre de Prestacions Públiques, la titularitat del qual és de l’INSS. Per tant, en virtut d’aquest acord l’Idescat podrà incrementar la qualitat i el rigor tècnic, així com l’abast i la periodicitat d’algunes de les estadístiques laborals i econòmiques incloses en la Llei 13/2010, del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014.
 
El conveni és el resultat d’un grup de treball entre els instituts d’estadística dels diferents territoris, la Tresoreria General de la Seguretat Social, l’ISM i l’INSS, que va iniciar les tasques a principis del 2009.
 
El 16 de febrer de 2011 l’Idescat ja va signar un conveni de col·laboració amb la Tresoreria General de la Seguretat Social i l’Institut Social de la Marina per regular l’aprofitament estadístic dels fitxers administratius d’afiliacions i de comptes de cotització de la Seguretat Social en tots els règims.
 
 
El Govern i el Ministeri d’Agricultura col·laboraran en matèria d’estadística agrària
 
El Consell Executiu ha aprovat avui un acord de col·laboració entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí que permetrà establir una acció conjunta en matèria d’estadística agraria, ramadera i pesquera al llarg del 2011.
 
El conveni desenvolupa l’acord marc de col·laboració vigent des de 2009 i determinarà les actuacions a desenvolupar enguany, amb l’objectiu d’harmonitzar i comparar les estadítsiques elaborades pels dos executius en virtut de les seves competències respectives i, alhora, establir una Font única de recollida d’informcacó per tal d’evitar duplicitats, divergències i molèsties a l’informant. Al mateix temps, el treball conjunt entre el Govern de la Generalitat i l’Executiu espanyol també permetrà minimitzar el cost de l’execució del Pla Estadístic de Catalunya 2011-2014 i a nivel espanyol del Pla Estadístic 2009-2012
 
 
La Generalitat i l’Estat col·laboraran en els treballs de teledetecció de les superfícies agrícoles que reben ajuts comunitaris
 
El Govern de la Generalitat i el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) cofinançaran els treballs de control assistit per teledetecció de les superfícies agrícoles que reben ajuts comunitaris inclosos en la sol·licitud única. El Consell Executiu ha aprovat avuui un conveni de col·laboració entre el FEGA i el Govern de la Generalitat per executar aquests treballs el 2011.
 
El FEGA és l’autoritat encarregada de la coordinar aquestes tasques de control de superficies agrícoles a l’Estat espanyol. El conveni que signaran les parts estableix que el Fons realitzarà els treballs de control –en cas que sigui necessari a través de la contractació d’una empresa especialitzada– i en farà el seguiment i la coordinació. El Govern li proporacionarà tota la informació que requereixi per excutar els treballs.
 
La utilització de les tècniques de teledetecció-satèl·lit per realizar controls sobre els terrenys que reben ajuts comunitaris està previst en l’article 20.2 del Reglament (CE) 73/209 del Consell, de 19 de gener, que regula les disposicions aplicables als règims d’ajuda directa als agricultors en el marc de la política agrària comuna (PAC).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia