Direcció General de Comunicació

1714

El Govern crea la comissió per impulsar els actes de commemoració dels 300 anys del 1714

query_builder   6 setembre 2011 15:14

event_note Nota de premsa

El Govern crea la comissió per impulsar els actes de commemoració dels 300 anys del 1714

  • Aquesta comissió serà presidida pel Molt Honorable President de la Generalitat
  • La creació de la Comissió de Commemoracions suposa la supressió de les tres existents fins ara
 
El Govern ha aprovat la creació de la Comissió de Commemoracions que, entre d’altres objectius principalment, té el de recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l’organització política i institucional de Catalunya a través de la commemoració, l’any 2014, dels 300 aniversari del 1714.
 
La comissió està presidida pel president de la Generalitat i integrada per un representant del departament de la presidència i un representant dels departaments competents en relacions institucionals, ensenyament, salut, cultura, justícia, turisme i universitats. També en formen part vuit persones expertes a títol individual o en representació d’alguna institució o entitat.
 
Aquesta Comissió té com a objectiu recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l’organització política i institucional de Catalunya; recuperar i divulgar la tradició de la cultura i el pensament polític; projectar internacionalment les aportacions de l’experiència catalana de persistència històrica d’una nació; fer un balanç del procés de construcció nacional impulsat per la societat i, finalment, establir, impulsar i coordinar iniciatives de commemoracions d’especial rellevància, relacionades amb la història de Catalunya.
 
La creació de la Comissió de Commemoracions suposa la supressió de les tres comissions existents fins ara: la Comissió del Mil·lenari del naixement polític de Catalunya, la Comissió Catalunya 2014 i la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals. Amb aquesta simplificació s’adequa la Comissió a la nova organització de  l’Administració i a la simplificació administrativa.
 
 
Així mateix s’estableixen com a criteris de la política commemorativa del Govern:
  • La figura, trajectòria o obra de personalitats rellevants que formin part del patrimoni col·lectiu dels catalans, que tenen un caràcter nacional i que compleixen cinquantenaris, centenaris o mil·lenari.
  • L’atenció especial als esdeveniments i personalitats que tinguin caràcter institucional.
  • La promoció dels actes institucionals que consideri adequats, amb la possibilitat d’establir convocatòries públiques d’ajuts.
  • La consideració especial de fets i activitats destinats a reconèixer el protagonisme femení i les aportacions de les dones.
 
La creació d’aquesta Comissió no representa cap cost ja que els membres de la Comissió no perceben cap mena de retribució.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia