Direcció General de Comunicació

Estabilitat pressupostaria

El Govern activa una llei d'estabilitat pressupostària pròpia

query_builder   6 setembre 2011 15:10

event_note Nota de premsa

El Govern activa una llei d'estabilitat pressupostària pròpia

 
  • La llei garantirà l’exercici de l’autonomia financera i pressupostària que la Generalitat té reconeguda
  • Amb aquesta llei es vol evitar perdre capacitat de finançament per realitzar les inversions necessàries i garantir els serveis bàsics de l’estat del benestar.
 
El Govern ha acordat avui donar llum verda a la memòria prèvia a l’inici de la tramitació de l’avantprojecte de la llei en matèria d’estabilitat pressupostària. Es tracta del primer pas per aprovar una llei d’estabilitat pressupostària pròpia que fixarà un sostre de despesa i limitarà el dèficit estructural de la Generalitat de Catalunya.
 
Segons l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, li correspon a la Generalitat establir els límits i les condicions per a assolir els objectius d’estabilitat pressupostària. D’acord amb aquest exercici de l’autonomia financera, el Govern referma el seu compromís amb l’assoliment dels objectius del Pla de Govern, amb l’austeritat i el sanejament dels comptes públics, i amb les exigències derivades del context europeu a nivell macroeconòmic.
 
Un dels objectius de la futura llei que afectarà el Text refós de la Llei de Finances Públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, és racionalitzar el marc pressupostari i aconseguir captar fons en les millors condicions.
 
Amb aquesta memòria i la llei d’estabilitat pressupostària, el govern vol evitar perdre capacitat de finançament que ha de servir per realitzar les inversions necessàries i garantir els serveis bàsics de l’estat del benestar. Es tracta d’enviar un missatge de compromís amb el reequilibri de les finances catalanes per reforçar la credibilitat davant les principals institucions i els mercats.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia