Delegació a Girona

Es presenta el vol Girona - Kiev

query_builder   8 setembre 2011 17:51

event_note Nota de premsa

Es presenta el vol Girona - Kiev

Una imatge de la presentació del nou vol
Avui a l’Edifici de la Generalitat s’ha presentat el nou vol Girona – Kiev de la companyia Wizz Air, l’aerolínea de baix cost d’Ucraïna que opera així per primera vegada des de l’aeroport de Girona. El vol de Kiew a Girona ha començat  aquesta setmana i inicialment farà tres freqüències setmanals, el dimarts, el dijous i el dissabte. El cap de desenvolupament de Wizz Air, Akos Bus, ha destacat la situació de l’aeroport de Girona, a prop de Barcelona i també de la Costa Brava, i ha mostrat la voluntat de poder fer més vols des de Girona. De moment, el primer avió ja ha tingut una ocupació del 95% i la companyia espera que aquesta ruta obtingui uns resultats satisfactoris.
El president de l’AGi i delegat del Govern, Eudald Casadesús; el vicepresident de l’AGi i president de la Diputació, Jaume Torramadé; el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé han estat presents en l’acte de presentació i han volgut remarcar la importància de la diversificació de vols des de l’Aeroport de Girona.
D’altra banda, les institucions territorials presents dins l'AGi han explicat també durant la roda de premsa que han preparat una proposta de model de gestió de l’aeroport de Girona. Aquesta proposta, que dirigiran al Govern de l’Estat, es fa seguint l’estricte legalitat i tenint present que en la reunió de la comissió bilateral Estat – Generalitat del passat 19 de juliol es van prendre uns acords  vinculants  que obren la possibilitat d'un nou model: la gestió autònoma i individualitzada de l’aeroport de Girona.
En aquest sentit l’actual llei preveu que es pot crear mitjançant un acord del consell de ministres, societats filials gestores d’aeroports amb una gestió  autònoma i individualitzada. Per això la proposta passa per demanar al Consell de Ministres que autoritzi la creació d’una Societat Filial gestora per a l’aeroport de Girona. Aquesta autorització permet una gestió autònoma i individualitzada.
Si la proposta es concreta, un cop creada la societat, l'AGi entraria en el seu accionariat amb una posició majoritària i determinant, i el temps de permanència de les institucions en el consell d’administració de l’aeroport de Girona seria il·limitat.
L'AGi considera que tot aquest procés ha d’estar acabat a finals d’any, per tal que a partir del gener del 2012 les institucions gironines estiguin integrades de ple dret al consell d’administració de l’aeroport de Girona. Aquest model territorial no exclouria, però, la voluntat de l'AGi d’aconseguir el traspàs de l’aeroport de Girona de manera definitiva.

1  

Imatges

Una imatge de la presentació del nou vol

Una imatge de la presentació del nou vol 3995

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia