Direcció General de Comunicació

Joves

El Govern dóna suport a la formació de més de 1.100 joves com a administratius polivalents per a pimes

query_builder   13 setembre 2011 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern dóna suport a la formació de més de 1.100 joves com a administratius polivalents per a pimes

 
  • Atorga un ajut de 3,3 milions d’euros a la Fundació Privada Inform per dur a terme un programa de formació per a joves, prioritzant aquells que es trobin en situació d’atur
  • L’índex d’inserció laboral dels joves que han participat en els darrers tres anys en la formació és de més del 70%
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei Català d’Ocupació, contribueix a la formació de 1.170 joves com a administratiu polivalent per a petites i mitjanes empreses (pimes) a través del conveni signat pel amb la Fundació Privada Inform. Mitjançant aquest conveni, el Departament subvenciona amb 3,3 milions d’euros un programa de formació per a joves, prioritzant aquells que es trobin en situació d’atur.
 
La Fundació Privada Inform, Institut per a la formació de joves vers a l’administració d’empreses, realitza 78 accions formatives de l’especialitat administratiu/va polivalent per a petites i mitjanes empreses de 644 hores de durada cadascuna.
 
Els joves participants fan un itinerari formatiu personalitzat d’acord amb les seves necessitats i aprenen en un context en el qual es viu l’ambient laboral i es desenvolupen les condicions d’una relació de treball. El nivell d’inserció laboral dels joves que han participat en els darrers tres anys en accions de formació similars és superior al 70%.
 
Fundació  Inform
 
La Fundació Inform agrupa 17 ajuntaments i 4 centres de formació professional. En el context dels programes de qualificació professional, el Servei d’Ocupació de Catalunya valora especialment la metodologia utilitzada per la Fundació Inform, basada en reproduir situacions laborals reals de forma simulada per formar els seus alumnes en el camp de l’administració d’empreses.
 
Per desplegar aquesta metodologia, la Fundació disposa d’una xarxa de 5.000 empreses transnacionals ‘simulades’ creades especialment per donar més veracitat a la formació dels seus alumnes. A més, també cal destacar l’aprenentatge d’idiomes, la formació en línia i el foment de l’autoocupació com a eixos centrals dels seus programes formatius, així com la capacitat d’innovació de la Fundació, que ha sabut adaptar-se tant a les noves necessitats de les empreses com a un mercat laboral canviant i divers.
 
Programa europeu SEFED
 
La Fundació Inform, que té la seva seu i activitat principal a Catalunya, és membre de l’Associació europea EUROPEN i titular del programa SEFED per tot l’Estat espanyol.
 
El programa SEFED té l’objectiu de promoure la formació en el camp administratiu per mitjà de la simulació reproduint situacions reals. Cada centre formatiu adopta la forma i distribució d’una oficina administrativa d’una empresa fictícia on es reprodueixen els circuits administratius, les relacions típiques i els moviments normals d’una empresa.
 
Aquest programa està constituït per una xarxa d’empreses simulades de sectors comercials diversos. La simulació de les empreses només és factible amb una sèrie d’agents i circumstàncies externes que donin sentit al desenvolupament de les seves activitats.
 
La Fundació Inform ha desenvolupat una metodologia de simulació d’empreses amb una visió de futur i amb una trajectòria de treball basada en uns principis fonamentals, entre els quals destaca la transferibilitat de coneixements i de la pròpia tecnologia. Així, el Servei d’Ocupació de Catalunya –mitjançant la Fundació- posa a disposició de tots els ajuntaments interessats aquesta eina de formació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia