Empresa i Treball

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, inaugura l'Oficina de Turisme de l'Ametlla de Mar

query_builder   15 setembre 2011 18:40

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, inaugura l'Oficina de Turisme de l'Ametlla de Mar


·        Aquesta nova instal·lació substitueix l’antiga oficina que atenia més de 5000 consultes turístiques anuals.
 
·        L’oficina de turisme de l’Ametlla de Mar vol esdevenir un element actiu de dinamització de tot el territori ebrenc.
 
·        La Direcció General de Turisme dona suport al desenvolupament de l’activitat turística de les Terres de l’Ebre, una marca en creixement constant. 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat de l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, i la directora general de Turisme, Marian Muro, han inaugurat avui la nova oficina de turisme de l’Ametlla de Mar, que s’ubica a l’entrada de la vila, a l’Avinguda Amistat Hispano-Italiana.

Aquesta oficina atén cada any consultes de més de 5.000 turistes i s’ha convertit en una eina clau per al desenvolupament turístic de la zona. En el marc de la inauguració, el conseller F. Xavier Mena, ha assenyalat que l’Ametlla de Mar és un dels municipis amb major índex turístic de les Terres de l’Ebre, motiu pel qual  “aquest nou equipament turístic ha d’esdevenir un element actiu de dinamització tant de La Cala com de tot el territori ebrenc”.

El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General de Turisme està donat suport al desenvolupament de l’activitat turística de les Terres de l’Ebre i als serveis públics que la fomenten, com és aquesta oficina d’informació turística. El conseller ha remarcat que ”les comarques de l’Ebre estan immerses en un creixement constant del turisme i encara té molt potencial per explotar”. El PIB turístic al territori ha crescut per sobre del creixement econòmic general i representa pràcticament el 13% del PIB de la comarca i genera el 13% de l’ocupació comarcal.

D’altra banda, el conseller ha assenyalat que les Terres de l’Ebre estan desenvolupant un creixement turístic ordenat en el marc de la qualitat i sostenibilitat que orienta l’Organització Mundial del Turisme i la Unió Europea. L’any 2009, el Parc Natural del Delta de l’Ebre es va incorporar a la xarxa EDEN (Destinació Turística d’Excel•lència) promoguda per la UE. El conseller ha destacat que “es tracta d’un territori que reuneix unes característiques de diversitat geogràfica, preservació paisatgística, patrimoni cultural, arquitectònic i agropecuari que li atorguen gran potencial turístic”.


L’Oficina de Turisme de l’Ametlla de Mar

L’Oficina de Turisme de l’Ametlla de Mar està inscrita des de l’any 1994 a la Xarxa d'Oficines de Turisme de Catalunya, amb el número 20. La Xarxa  està formada per 230 oficines distribuïdes per tot el territori català.

Pel que fa a les peticions d’informació que atent l’Oficina, un 40% estan relacionades amb el turisme actiu, un 33% amb les platges i un 10% amb turisme de natura. Gastronomia, esports o cultura, són altres dels segments que interessen als seus visitants.

Precisament, una de les novetats de la instal·lació és que compta amb el nou Gestor Estadístic de les Oficines de Turisme, una eina que permet realitzar enquestes als usuaris i disposar de forma sistemàtica de coneixement específic del perfil dels visitants del municipi per posar-ho en context ebrenc i de tot el país.

El nou equipament de 160m2 consta d’un espai d’atenció al públic, despatxos d’administració, sala d’audiovisuals i magatzem. D’altra banda, s’instal•larà a l’exterior un monitor de servei d’informació les 24h. L’atenció al públic és diària, de dilluns a diumenge. El cost de l’oficina de turisme i la urbanització de l’entorn ha anat a càrrec de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació.


Conferència a la Fundació Gresol

Després de la visita a l’Ametlla de Mar, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, es traslladarà a Tarragona, on pronunciarà una conferència sobre reptes i oportunitats per a les empreses catalanes en temps de crisi, en el marc del sopar col·loqui que organitza la Fundació Gresol. L’acte estarà presidit pel president de la Fundació, Antoni Pont, i comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Tarragona, Baptista Capell.
 
El conseller parlarà dels reptes i de les oportunitats que han d’afrontar les empreses catalanes en l’actual context de crisi econòmica i el seu encaix amb les principals línies d’actuació que està implementant el Departament amb l’objectiu de reactivar l’economia catalana, millorar l’ocupabilitat de les persones, lluitar contra la desocupació, i fomentar una industria catalana competitiva, de base innovadora i global. De manera específica, i en concret pel que fa al Camp de Tarragona, el conseller posarà de relleu la importància del turisme com a sector, de pes a la demarcació, generador de riquesa i ocupació i que pot esdevenir clau a l’hora d’impulsar la recuperació econòmica a Catalunya.
 

2  

Fitxers adjunts

El conseller en la inauguració, en presència de -	alcalde de l'Ametlla, Andreu Martí; pte Consell Comarcal Baix Ebre, Lluís Soler; regidor de Turisme, Vicenç Martí; delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; directora general de Turisme, Marian Muro; i directora SSTT d'Empresa i Ocupació Terres de l'Ebre, Mercè Miralles

El conseller en la inauguració, en presència de - alcalde de l'Ametlla, Andreu Martí; pte Consell Comarcal Baix Ebre, Lluís Soler; regidor de Turisme, Vicenç Martí; delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; directora general de Turisme, Marian Muro; i directora SSTT d'Empresa i Ocupació Terres de l'Ebre, Mercè Miralles
JPG | 1795

Imatge de la inauguració

Imatge de la inauguració
JPG | 1758

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia