Empresa i Treball

TURISME

El Departament d'Empresa i Ocupació obre una línia de finançament de 6 milions d'euros per a petites i mitjanes empreses del sector turístic

query_builder   19 setembre 2011 12:00

event_note Nota de premsa

TURISME

El Departament d'Empresa i Ocupació obre una línia de finançament de 6 milions d'euros per a petites i mitjanes empreses del sector turístic


·        “Turisme Futur” és una línia de préstecs a tipus d’interès 0%, a càrrec de l’Institut Català de Finances (ICF).
 
·        L’objectiu d’aquests ajuts és facilitar l’accés al crèdit i resoldre necessitats de finançament per a les empreses turístiques catalanes.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General de Turisme, ha creat “Turisme Futur”, una línia de préstecs a tipus d’interès zero per al finançament de les petites i mitjanes empreses del sector turístic, a càrrec de l’Institut Català de Finances (ICF).

La iniciativa “Turisme Futur” està pensada per facilitar l’accés al crèdit i incentivar les inversions per mantenir la qualitat i la competitivitat de les empreses. Els ajuts van dirigits principalment a modernitzar els establiments; dur a terme actuacions relacionades amb el model de categorització de turisme rural; crear nous productes turístics; i millorar la gestió i comercialització a través de les noves tecnologies.
 
La creació d’aquests préstecs respon a la voluntat de la Direcció General de Turisme de donar tot el seu suport a la tasca de l’empresariat turístic i així també mantenir la posició de referència de la destinació catalana.
 
La directora general de Turisme, Marian Muro, ha destacat que “el sector turístic català està format bàsicament per petites i mitjanes empreses que són les que més pateixen en un entorn econòmic com l’actual. Per això, un dels nostres objectius e és, precisament, impulsar instruments de suport en matèria de finançament, com la línia Turisme Futur, que serveixi per enfortir el nostre teixit productiu”.
 
Per a aquests ajuts, s’hi destinen 6 milions d’euros i el termini per presentar les sol·licituds finalitza el pròxim 30 de setembre. Els beneficiaris de Turisme Futur hauran de presentar un aval que poden sol·licitar a una entitat bancària o a la Societat de Garantia Recíproca Avalis, amb qui la Generalitat ha signat un conveni de col·laboració per tal de facilitar-ne l’accés.
 
Facilitar l’accés de les PIMES al finançament és una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació, encapçalat pel conseller F. Xavier Mena, per tal que puguin dur a terme nous projectes i inversions, i així reactivar l’economia i crear llocs de treball.
 
En aquest sentit, des del passat mes de gener, són diverses les línies d’avals i crèdits que el Departament d’Empresa i Ocupació ha posat a disposició de les empreses, entre les que destaquen les dirigides als projectes d’innovació, internacionalització i creixement, les dirigides al sector del comerç i de serveis i darrerament aquesta línia adreçada a les PIMES turístiques.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia