Empresa i Treball

OCUPACIÓ

El portal d'ocupació Feina Activa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) centralitzarà les ofertes de feina de quatre portals privats d'ocupació

query_builder   19 setembre 2011 18:24

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

El portal d'ocupació Feina Activa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) centralitzarà les ofertes de feina de quatre portals privats d'ocupació

  • Els usuaris trobaran més ofertes de feina en el portal feinaactiva.gencat.cat, que vol convertir-se en el portal de portals d’ocupació a Catalunya
  • El Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el SOC, aposta per la col·laboració públic-privada en l’àmbit de l’ocupació en benefici de les persones que busquen feina i de les empreses que n’ofereixen
  • Els portals que han signat convenis de col·laboració a hores d’ara amb el Servei d’Ocupació de Catalunya són Infoempleo.com; Yaencontre.com; Infofeina.com; i Monster.es
 
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, ha signat convenis de col·laboració amb els portals privats d’ocupació Infoempleo.com; Yaencontre.com; Infofeina.com; i Monster.es per centralitzar les ofertes de treball en el portal públic d’ocupació Feina Activa http://feinaactiva.gencat.cat.
 
La presentació l’han dut a terme avui la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, amb el director general d’Infoempleo, Francisco Muñoz; el director comercial de Yaencontre.com, José Fernández-Castañeda; el responsable del portal Infofeina, Jordi Deu, i del delegat de Monster Espanya, Fernando Palacios-Pelletier.
 
L’acord del Servei d’Ocupació de Catalunya amb els quatre portals d’ocupació privats, no comporta cap contraprestació econòmica entre les parts i té per objectiu millorar l’ocupació de les persones que busquen feina a través de l’accés telemàtic al major nombre possible d’ofertes de treball.
 
La Secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha destacat “la importància d’agregar en el portal http://feinaactiva.gencat.cat totes les ofertes de treball que ara estan disseminades per incrementar les possibilitats d’accés a les ofertes per part de les persones en atur”.
 
D’altra banda, Esther Sànchez ha subratllat “el compromís dels agents privats amb el Departament d’Empresa i Ocupació  perquè en un moment crític col·laboren gratuïtament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya aportant les seves ofertes de treball millorant l’accés de les persones que busquen feina”.
 
En aquest sentit, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha remarcat “la importància de la col·laboració públic-privada en benefici de les persones i de les empreses”.
 
Els avantatges que trobaran les persones usuàries del portal feinaactiva.gencat.cat són l’augment d’ofertes de llocs de treball, la centralització en un sol portal de les ofertes, i una més gran diversitat i varietat d’ofertes aportades per tots els portals d’ocupació.
 
Les empreses que busquen persones candidates per ocupar els llocs de treball oferts també es beneficiaran de l’acord ja que disposen d’un nou recurs tècnic que facilita la difusió de les ofertes de treball de manera que puguin seleccionar, intermediar i contractar a les persones més adients.
 
El resultat final de l’acord subscrit amb els quatre portals privats d’ocupació és la centralització en el portal públichttp://feinaactiva.gencat.cat/ de totes les ofertes de treball dintre de l’àmbit de Catalunya amb independència del portal privat on s’hagin publicat.
 
Més ofertes de treball a l’abast
 
Les persones que accedeixin al portal feinaactiva.gencat.cat trobaran més ofertes de treball gràcies als convenis subscrits amb els quatre portals d’ocupació privats Infoempleo.com; Yaencontre.com; Infofeina.com; i Monster.es.
 
Les ofertes de treball publicades a Infoempleo.com i a Yaencontre.com ja estan integrades en el portal feinaactiva.gencat.cat ; d’aquí a finals d’any s’hi aniran integrant les dels portals Infofeina.com i Monster.es.
 
El portal feinaactiva.gencat.cat comptarà amb totes les ofertes actives de treball que es gestionen als portals privats en l’àmbit territorial català.
 
Quan una persona accedeixi a una oferta de treball al portal http://feinaactiva.gencat.cat procedent d’un dels quatre portals privats, se l’informarà immediatament que la gestió d’aquesta oferta es realitzarà a través del portal on s’ha publicat originalment i al qual serà derivat.
 
El portal “Feina Activa”, http://feinaactiva.gencat.cat, és un servei del Departament d’Empresa i Ocupació per facilitar a les persones la recerca i accés a les ofertes de treball, i a les empreses la recerca i selecció de les persones candidates a un lloc de treball, via internet. El Departament vol que les persones candidates a aconseguir una feina i les empreses que busquen persones per emplear-les puguin gaudir de tots els serveis gratuïts oferts pel portal.
 
El portal “Feina Activa”, http://feinaactiva.gencat.cat rep una mitjana de 26.000 visites diàries. Des de gener fins a l’agost d’enguany, s’han produït 4.000.000 de visites amb 60.000.000 de pàgines visitades.
 
Fins avui, el nombre persones usuàries del portal “Feina Activa”, http://feinaactiva.gencat.cat és de 306.605; el nombre d’empreses de 4.433; i el nombre de llocs de treball és de 11.447.
 
Llocs de treball per categories (acumulat des de setembre de 2009)
 
 
Categoria
% llocs de treball
Comercial i vendes
33,69
Serveis personals
5,35
Informàtica i telecomunicacions
6,07
Atenció a clients
6,87
Turisme i restauració
7,14
Educació, formació i investigació
6,03
Administració pública
4,53
Sanitat i salut
1,89
Fabricació electromecànica, muntatges i manteniments
2,32
Immobiliari i construcció
3,35
Enginyers i tècnics
1,88
Finances i banca
0,75
Personal no especialitzat
2,62
Professions, arts i oficis
5,48
Mineria i indústria pesada
0,26
Legal
0,17
Administració d'empreses
5,80
Màrqueting i comunicació
1,18
Qualitat producció I+D
1,04
Disseny i arts gràfiques
0,72
Agricultura, ramaderia i pesca
0,37
Recursos humans
0,65
Compres logística i magatzem
1,69
Producció i distribució d'energia i aigua
0,14
 
(*) Llocs de treball registrat a través del portal Feina Activa
 
 
Adjuntem nota de premsa amb gràfic de la distribució dels llocs de treball per l’origen de l’oferta (setembre de 2011)
 

1  

Imatges

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, en l'acte de presentació del portal Feina Activa

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, en l'acte de presentació del portal Feina Activa 1821

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa amb gràfic

Nota de premsa amb gràfic
PDF | 51

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia