L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), acollirà els propers dies 20 al 22 de novembre, a Monells, la reunió periòdica del projecte Q-porkchain, que aplegarà els diferents grups de treball i també se celebrarà l'Assemblea General.
Q-porkchain és un projecte integrat de la Unió Europea (UE) que pretén desenvolupar productes d'alta qualitat en porcí sota sistemes de producció sostenibles i de baix impacte ambiental.
Un total de 51 socis de dinou països participen en aquest projecte, que es composa d'un seguit de mòduls:
1. Anàlisi de mercats i dels consumidors
2. Sistemes de producció sostenibles en granja
3. Desenvolupament de productes
4. Maneig i integració sostenible de la cadena de producció
5. Biologia molecular per al control de la qualitat porcina
6. Síntesi de coneixements existents sobre benestar, seguretat, i qualitat
A més, els resultats innovadors seran testats mitjançant plantes pilot, i en demostracions en cooperació amb empreses.
A nivell estatal, hi participen l'IRTA, coordinant el mòdul 3, la Universitat Politècnica de Madrid, i empreses com Pigchamp Pro, Casademont, i Esteban Espuña.
L'objectiu final és posar a l'abast de tota la cadena els coneixements adquirits durant els cinc anys de durada del projecte (2007-2012).
Per a més informació, en anglès, sobre Q-porkchain, hom es pot adreçar a: http:www.q-porkchain.org
02 de novembre de 2007