Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura celebra el Dia Mundial dels Ocells

query_builder   30 setembre 2011 13:12

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura celebra el Dia Mundial dels Ocells

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha organitzat diversos actes aquest cap de setmana amb motiu del Dia Mundial dels Ocells. Les activitats es faran als parcs naturals del Delta de l’Ebre, l’Alt Pirineu, el Cadí-Moixeró, els Aiguamolls de l’Empordà i el Cap de Creus. L’objectiu dels actes és divulgar l'observació dels ocells com a mitjà per conèixer i respectar la natura. Aquesta diada se celebra cada any de manera multitudinària a la major part d’espais naturals protegits del món, a fi d’apropar el món dels ocells i els seus hàbitats a la ciutadania, donar a conèixer la diversitat i l’interès de les espècies presents, i transmetre els problemes de conservació que les afecten.
 
 
Actes al Parc Natural del Delta de l’Ebre
 
El Parc, conjuntament amb SEO (Sociedad Española de Ornitología)/BirdLife, l’Associació Ornitològica Picampall de les Terres de l’Ebre, l’Associació de Voluntaris del Parc i l’Escola del Parc, han organitzat els actes següents en el marc del delta de l’Ebre:
 
Dissabte, 1 d’octubre
 
- Visita a l’estació biològica, centre de recuperació de fauna salvatge del Parc. Trobada a les 10 h a l’Ecomuseu. Places limitades. Més Informació: 977 482 181.
- Sortida ornitològica pel delta de l’Ebre. Organitza Picampall. Informació i inscripcions. Tel.: 608 865 566 i www.picampall.org.
- Juga amb les aus i descobreix-les. Joc itinerant d'observació d'aus amb un premi per als participants que facin tot el recorregut pels tres punts d'observació. Reserva Natural de Riet Vell. L’organitza: Seo/BirdLife. De 10 a 19 h. Més informació: 616 290 246.
 
Diumenge, 2 d’octubre
 
Observació d’ocells des dels miradors del Parc. Amb el suport de l’Associació de Voluntaris del Parc i de l’Escola del Parc. De 10 a 14 h.
 
 
- Anellament científic d’aus en família a la Reserva Ornitològica del Clot (situada entre el Poble Nou i la Casa de Fusta). De 9 a 11 h.
- 21a Festa de la Sega Tradicional de l’Arròs al Mas de la Cuixota (Casa de Fusta). D’11 a 13 h. A més de les activitats tradicionals (sega, cavalls, música popular), el restaurant l’Estany cuinarà amb l’arròs ecològic Riet Vell.
- 10a Festa de les Aus a la Reserva Natural de Riet Vell, amb anellament científic d’aus en família, jocs tradicionals, l’explicació de la sega tradicional amb Polet i el gran joc de la migració per als xiquets. De 15 a 19 h.
 
Actes al Parc Natural de l’Alt Pirineu
 
 Dissabte, 1 d’octubre
Els nous equipaments de la Guingueta d’Àneu: Aprofitant que l’època de migració dels ocells comença el dissabte dia 1 a partir de les 5 de la tarda, passejarem pels nous itineraris de la Mollera d'Escalarre, la principal zona humida del Parc Natural, a la Guingueta d’Àneu. Alguns dels itineraris estan equipats amb aguaits per observar ocells.
Diumenge, 2 d’octubre
Anellament científic d’ocells:El diumenge 2 d’octubre al matí farem una sessió d’anellament científic al bosc de ribera de la Mollera d’Escalarre, per conèixer millor aquesta eina d’estudi, així com per aprofundir en alguns aspectes de la biologia de les aus. Ens trobarem a les 8 h a la Torre Mirador de la Guingueta d’Àneu.
 
Actes al Parc Natural del Cadí-Moixeró
 
Dies 1 i 2 d’octubre. Amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Ocells, el Parc organitza un Curs d’introducció a l’anellament.
Curs ideal per iniciar-se en l’anellament científic d’ocells. No cal tenir coneixements previs sobre anellament ni ornitologia, tot i que és útil tenir alguna pràctica en la identificació d’ocells.
 
Diumenge, 2 d’octubre. Observació d’ocells rapinyaires.
Sortida didàctica per conèixer de primera mà les espècies rapinyaires que sobrevolen el Parc.

Actes al Parc Natural de Cap de Creus
 
Dissabte, 1 d’octubre.  De 8 a 14 h, al Cap de Creus, control d’ocells migradors i marins.
Trobada a les 8 h del matí al far. L’activitat finalitzarà a les 14 h.
 
 
 
Actes al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
 
Dissabte, 1 d’octubre.  De 16 a 19 h. Concurs d’observació d’aus a la reserva natural del  Parc del  Mig de Dos Rius. Sant Pere Pescador.
 
 
Diumenge, 2 d’octubre 
Tallers pràctics d’anellament. Tres tallers pràctics (de 8 a 9 h, de 9 a 10 h i de 10 a 11 h).
Visita guiada gratuïta a les 11.30 h.
Alliberament d’aus recuperades al centre de Fauna a les 13.30 h.
 
Trobareu més informació de les activitats dels parcs al web: