Oficina del President

El president Mas demana una veu unànime per reclamar el Pacte Fiscal i esperona el món local a treballar per aquest objectiu

query_builder   1 octubre 2011 13:46

event_note Nota de premsa

El president Mas demana una veu unànime per reclamar el Pacte Fiscal i esperona el món local a treballar per aquest objectiu

El president Mas avui ha inaugurat la 14a Assemblea general de l'ACM
El president a l'Assemblea de l'ACM
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que “tenim una ocasió d’or per fer pinya entre tots plegats pel Pacte Fiscal”. En el decurs de la inauguració de la 14a Assemblea de l’ACM , el cap de l’Executiu ha demanat de cara als propers mesos “una veu unànime a dintre del país, que sumi Govern, partits, societat civil a través dels gremis, de les associacions i el teixit associatiu, ajuntaments i món local”  i que demani el que considera “allò que sabem que a nivell social és reclamat i és entès, independentment de l’adscripció ideològica de cadascú”.
 
El president ha volgut aprofitar l’ocasió per convidar els representants del món local a treballar per tal que “Catalunya sigui escoltada des del punt de vista de la seva força i de la seva potència de plantejament”. El cap de l’Executiu considera que ara és el moment de fer-ho i ha assegurat que “és evident que si no som capaços de fer aquest plantejament unitari, de gran consens interior, d’idees clares i de gran ambició, segur que aleshores no ens escoltaran”.“ Si en algun moment el país és capaç de fer aquest tipus de plantejament quant al Pacte Fiscal, tenim moltes més possibilitats de ser escoltats i de ser atesos” –ha reblat.
 
La intervenció del president també ha servit per reconèixer que en els 30 anys de democràcia “És veritat queCatalunya no ha aconseguit resoldre bé el tema del finançament propi”, però ha assegurat que això ha estat així, perquè “mai l’ha plantejat d’una manera unitària, amb prou força i amb prou claredat d’idees”.
 
El president ha afirmat que “quan les coses arriben al punt a què han arribat no és per casualitat” i ha insistit en la necessitat de reclamar aquest nou finançament, perquè considera que “el nostre és un país que o el vigilem molt, o el tenim tan prim des d’un  punt de vista de poder i de capacitat de decisió, que és més fàcil que caigui  davant d’altres amb un poder polític més consolidat”.
 
En la mateixa intervenció, el cap de l’Executiu ha explicat també que el Govern té en marxa dos grans reptes de legislatura que considera que requeriran la col·laboració dels ajuntaments: la futura Llei de Governs locals i la Llei electoral.
 
Finalment, el president Mas ha destacat la importància de l’ACM en el camp municipalista al llarg de la seva història i ha afirmat que “s’ha convertit en una entitat fonamental al nostre país”. “La seva –ha afegit- és una història d’èxit”.
 

2  

Imatges

Fotografia del president a la inauguració de la 14a Assemblea de l'ACM

Fotografia del president a la inauguració de la 14a Assemblea de l'ACM 613

Fotografia del president de la Generalitat avui a l'Assemblea de l'ACM

Fotografia del president de la Generalitat avui a l'Assemblea de l'ACM 679

1  

Fitxers adjunts

Fotografia: el president Mas a l'Assemblea de l'ACM

Fotografia: el president Mas a l'Assemblea de l'ACM
JPG | 633