Delegació a Girona

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona s'incorpora avui dilluns a la seu de la Generalitat a Girona

query_builder   3 octubre 2011 12:13

event_note Nota de premsa

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona s'incorpora avui dilluns a la seu de la Generalitat a Girona

El personal de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’àrea de Girona (ATMG) s’incorpora a l’edifici corporatiu de la Generalitat a Girona a partir d’avui dilluns 3 d’octubre. El Consorci del Transport Públic es trobava des del 2007 en un immoble de l’Avinguda Jaume I, 48, de la ciutat de Girona.
 
La incorporació del servei de l’ATM de l’àrea de Girona a l’edifici de l’antic hospital de Santa Caterina s’emmarca en la voluntat d’integració en l’edifici corporatiu dels serveis de la Generalitat i els lligats a la institució.  Aquest projecte, guiat per la voluntat d’innovació i de modernització de la Generalitat, es basa no en la simple suma de la unitats administratives, sinó sobretot en assegurar l’accessibilitat, l’apropament a la ciutadania i la prestació de serveis de qualitat amb criteris de màxima eficàcia, aconseguint, al mateix temps, racionalitzar i optimitzar els recursos operatius amb l’aplicació d’economies d’escala i serveis comuns únics. La integració del Servei comporta que hi haurà 5 persones més treballant a l’edifici. En l’actualitat n’hi ha 881.
 
L’ATM de l’àrea de Girona és un consorci interadministratiu de caràcter voluntari, de dret públic amb personalitat jurídica i patrimoni propis, constituït el 2006, al qual es poden adherir altres administracions titulars de serveis públics de transports col·lectius. El Consorci del Transport Públic de l’àrea de Girona està integrat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb els Consells comarcals del Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva i l’Ajuntament de Girona.
 
Cal destacar que l’ATM de Girona ha aconseguit augmentar l’ús del transport públic per carretera a Girona i la seva àrea d’influència més propera. Des que a final del 2006 es va crear l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’àrea de Girona, les línies d’autobús han experimentat diverses millores en tots els aspectes, que han repercutit en un augment de l’oferta i també de la demanda. L’any 2010 es van assolir un rècord de 6,6 milions de viatgers, un 5,72% més que els 6,2 milions d’usuaris registrats el 2009, i en el que es porta d’any, els viatgers han continuat creixent i actualment n’hi ha un 4,43% més que fa un any. En cinc anys, doncs, ha augmentat un 68% el nombre d’usuaris d’autobusos públics a l’àmbit integrat.