·           La Direcció General de Turisme s’ha reunit avui amb els ajuntaments de la xarxa CAT per consensuar l’aplicació d’aquesta mesura.
 
·           L’objectiu de la Generalitat és racionalitzar els recursos i evitar la duplicitat amb les 232 oficines de turisme que ja existeixen al territori.
 
·           La mesura permetrà estalviar uns 3,5 milions d’euros fins al 2013 i la Direcció General de Turisme s’ha compromès a tancar la  seva participació en el projecte assumint-ne les despeses corresponents fins el 2010.
 
 
Dimarts, 4 d’octubre de 2011.- La Generalitat de Catalunya cedirà als municipis la gestió de les infraestructures dels Centres d’Acollida Turística (CAT), de manera que els ajuntaments participants en la iniciativa podran dedicar aquests espais a la finalitat que considerin adient.
 
En el context actual, aquesta decisió respon a la voluntat de racionalitzar els recursos i evitar duplicitats amb les oficines de turisme, i permetrà un estalvi d’uns 3,5 milions d’euros fins el 2013. La Direcció General de Turisme s’ha reunit avui amb els alcaldes dels ajuntaments de la xarxa CAT per explicar-los la decisió i consensuar-ne l’aplicació.
 
La mesura s’ha pres després de tenir en compte que, tot i estar especialitzats temàticament segons la seva ubicació, aquests equipaments no aportaven un valor diferencial a la resta d’oficines de turisme, ja que es duplicaven les tasques d’informació, atenció i difusió turística. Es dóna el cas que vuit dels deu municipis de la xarxa CAT ja disposen d’oficines de turisme. Tenint en compte el context pressupostari, la Generalitat ha decidit racionalitzar els recursos i concentrar els esforços en les 232 oficines de turisme que funcionen en tot el territori i que ja desenvolupen la tasca de difusió del turisme identitari que es preveia en els CAT.
 
Un altre factor que s’ha considerat ha estat la inviabilitat econòmica del projecte, que era deficitari. En aquest sentit, només per garantir el servei i el manteniment dels equipaments, la Generalitat havia d’aportar una mitjana de 750.000 euros anuals durant el període 2010-2013. La mesura permetrà als ajuntaments destinar aquestes instal·lacions a la finalitat que considerin més adequada a les seves necessitats actuals, alliberant els recursos que fins ara tenien destinats a cofinançar el projecte.
 
En la reunió que s’ha mantingut avui, la Direcció General de Turisme s’ha compromès amb els alcaldes a tancar la seva participació en el projecte tot assumint-ne les despeses corresponents fins el 2010, de manera que els ajuntaments no hagin de fer front a costos addicionals. En conjunt, la Generalitat haurà destinat 6,8 milions d’euros al projecte CAT des del 2007.
 
La xarxa de Centres d’Acollida Turística consta de 8 equipaments en servei (Teià, Berga, Cervera, Puigcerdà, Ripoll, Sallent, Tortosa i Vilajuïga), un de provisional (Palafrugell) i un en fase de projecte (Les).