Empresa i Treball

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme organitza les Jornades de Mercats Emissors per posar al servei de les empreses catalanes tot el coneixement sobre la demanda turística

query_builder   13 octubre 2011 16:16

event_note Nota de premsa

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme organitza les Jornades de Mercats Emissors per posar al servei de les empreses catalanes tot el coneixement sobre la demanda turística

  • Aquesta acció permet que les empreses catalanes s’entrevistin amb els directors dels Centres de Promoció Turística de Catalunya a l’exterior per tal de rebre informació personalitzada sobre els diferents mercats emissors.
  • Les jornades consten de quatre trobades territorials, una a cada demarcació: Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida.
L’Agència Catalana de Turisme (ACT), adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, organitza des d’avui i fins el 21 d’octubre les Jornades de Mercats Emissors.
 
Amb aquesta iniciativa, els professionals catalans, a través d’entrevistes personalitzades amb els directors dels Centres de Promoció Turística de Catalunya (CPT) a l’exterior reben informació de primera mà sobre les tendències de la demanda i les novetats dels següents mercats emissors: França, Regne Unit i Irlanda, Països Nòrdics, Rússia i ex-repúbliques soviètiques, Benelux, Alemanya, Itàlia, Xina i la resta de l’Estat espanyol.
 
Aquesta acció respon a la voluntat de la Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació de generar informació - tant quantitativa com qualitativa - sobre la demanda turística i posar-la a l'abast dels professionals del sector turístic català.
 
En el tram final de la temporada alta turística, i a partir de la informació facilitada pels experts de l’Agència Catalana de Turisme, empreses i  entitats catalanes tenen les claus per millorar la comercialització dels seus productes i serveis i adequar-los a les característiques i peculiaritats de cada mercat emissor; preparar la propera temporada i planificar noves estratègies de promoció per satisfer les necessitats dels clients amb èxit i eficàcia.
 
Calendari de les Jornades de Mercats Emissors
LLOC
DATA
Gualta (Girona)
13 i 14 d’octubre
Barcelona
17 i 18 d’octubre
Reus (Tarragona)
20 d’octubre
Lleida
21 d’octubre

Els Centres de Promoció Turística a l’exterior
Un dels elements clau en les accions de l’Agència Catalana de Turisme a l’exterior són els Centres de Promoció Turística (CPT). Es tracta d’una xarxa d’oficines al servei del sector turístic català, que els ajuden a analitzar com són els seus clients i com han d’adaptar els seus productes per poder-los introduir i presentar amb èxit en cadascun dels mercats.
 
Els CPT’s tenen com a missió garantir un bon coneixement dels mercats emissors i de les destinacions competidores; assegurar la presència activa i permanent de Catalunya en els mercats emissors; actuar com a representants turístics de Catalunya davant els interlocutors i protagonistes de l’activitat turística en el seu mercat; i dur a terme accions de suport a la comercialització i a la competitivitat de la indústria turística catalana.
 
Actualment l’Agència Catalana de Turisme té 8 Centres de Promoció Turística a l’exterior:
-       CPT Benelux, situat a Brussel·les, que s’ocupa dels mercats de Bèlgica, Països Baixos i Luxemburg.
-       CPT Països Nòrdics, situat a Hèlsinki, s’ocupa dels mercats de Suècia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca, Estònia i Islàndia.
-       CPT de França, situat a París
-       CPT Regne Unit, situat a Londres, s’ocupa dels mercats de Regne Unit i Irlanda
-       CPT Alemanya, situat a Frankfurt, s’ocupa dels mercats d’Alemanya, Àustria i Suïssa
-       CPT Itàlia, situat a Milà
-       CPT Rússia, situat a Moscou, s’ocupa dels mercats rus i les ex-repúbliques soviètiques
-       CPT Xina, situat a Beijing
 
A més, l’Agència Catalana de Turisme també té un Punt d’Informació Turística a Madrid, que s’ocupa del mercat espanyol.
 
Aquesta tardor l’Agència Catalana de Turisme té previst posar en marxa un CPT a Nova York, que s’ocuparà dels mercats americà i canadenc.

Els mitjans interessats en aquestes Jornades de Mercats Emissors poden adreçar-se  a premsa a l’Agència Catalana de Turisme, trucant al 93 484 98 89 o enviant un mail a premsa@act.cat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia