Empresa i Coneixement

INDÚSTRIA

La multinacional alemanya Continental Automotive escull Catalunya per desenvolupar i produir components pel vehicle elèctric

query_builder   13 octubre 2011 19:44

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La multinacional alemanya Continental Automotive escull Catalunya per desenvolupar i produir components pel vehicle elèctric

  • El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena i el Director General de Continental Automotive Spain, Xavier Pujol ho han anunciat avui en el marc d’una reunió de treball per parlar del projecte.
  • La planta que la multinacional alemanya té a Rubí, incorporarà una divisió d’electrònica de potència per tal de desenvolupar i produir inversors i convertidors per al motor del vehicle híbrid i elèctric.
  • Quan el projecte estigui a ple rendiment, l’empresa preveu arribar a produir-ne 250.000 unitats anuals.
  • La filial catalana ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació per a l’adjudicació d’aquest nou projecte.
 
La multinacional alemanya Continental Automotive, una de les principals proveïdores del sector de l’automoció a nivell mundial, ha decidit implantar una divisió d’electrònica de potència a la seva planta de Rubí que s’encarregarà de la producció d’inversors i convertidors per al motor del vehicle híbrid i elèctric. Amb aquesta nova àrea, la filial a Catalunya estarà per primer cop directament implicada en la producció de components per al vehicle híbrid i elèctric.
 
Així ho ha confirmat avui el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, després de mantenir una reunió de treball amb el Director General de Continental Automotive Spain, Xavier Pujol. La fàbrica de Rubí, que fins ara produïa només components vinculats a la divisió d’interiors del grup – principalment quadres d’instruments - ha comptat amb el suport de l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació – Invest in Catalonia - per a l’adjudicació d’aquest nou projecte per part de la matriu alemanya.
 
L’equip d’enginyers de la planta catalana ja treballa conjuntament amb el centre d’R+D de la multinacional alemanya a Nuremberg  per dissenyar i fabricar aquests components claus per al motor del vehicle elèctric. Quan el projecte estigui a ple rendiment – desembre de 2012 – l’empresa preveu arribar a produir fins a 250.000 unitats anuals d’inversos i convertidors per al motor del vehicle híbrid i elèctric.
 
Arrel d’aquest projecte, la firma té previst crear nous llocs de treball de manera progressiva que s’afegiran als prop de 450 que ja té a Rubí. La planta de Continental Automotive a Rubí compta amb un gran prestigi dins el grup alemany, ja que és un referent en “Lean Manufacturing” i una de les seves fàbriques més competitives a nivell europeu. Aquests elements i el suport institucional per part de la Generalitat han estat decisius per a l’adjudicació del projecte.
 
Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació, ha col·laborat estretament amb l'empresa en la preparació de la candidatura i l’ha acompanyat en el procés de presa de decisió.
 
A la fase final del procés de decisió el Conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena es va reunir amb els màxims responsables de l’empresa alemanya, per tal de mostrar-los el suport del govern a la planta catalana i acabar de concretar els detalls del projecte que finalment l’hi han adjudicat, en front d’altres potencials països i plantes candidates per acollir-lo.

1  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena, i el dir. gral d'Indústria, Joan Sureda, en la reunió amb el dir. gral de Continental Automovile Spain, Xavier Pujol

El conseller F. Xavier Mena, i el dir. gral d'Indústria, Joan Sureda, en la reunió amb el dir. gral de Continental Automovile Spain, Xavier Pujol
JPG | 2323