
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí, durant la inauguració del China at Barcelona Summit que la tradició industrial, comercial i turística de Catalunya, conjuntament amb la seva gran vocació internacional, són clau per a qualsevol inversor estranger. “Ara tenim el repte de complementar tota aquesta tradició d’inversió estrangera amb un dels països més potents del món” ha dit als participants a la jornada, entre els quals una trentena d’empreses i quatre agències d’inversió xineses.
El president ha defensat que Catalunya “és un país que té molta potència interior però també comença a sentir la necessitat de situar-se fora del seu propi país i d’estar present en d’altres països i altres economies”. Així, ha llançat un missatge als futurs inversors asiàtics dient-los: “ les portes d’aquest país estan obertes, tenim aquesta tradició d’acollida i de recepció, tenim una mentalitat econòmica i som gent amb una mentalitat oberta i amb ganes de projectar-nos també internacionalment".
El cap de l’Executiu ha fet un repàs a algunes de les condicions que situen Catalunya en una posició privilegiada davant futurs inversors. Pel president, “no hi ha cap altre territori, dintre del conjunt de la Mediterrània, que tingui la concentració i la densitat de teixit econòmic, d’estructura econòmica, d'infraestructures, de comunicacions, de talent i de coneixement com té Barcelona”. “Actualment el nostre país i la nostra capital són la capital de la Mediterrània” ha assegurat el president Mas.
Igualment, el president ha subratllat la rellevància d’operar com a porta d’accés al conjunt d’Europa. “ Clarament som la porta i sud d’un territori que és el conjunt de la UE”. Aquest fet, juntament amb la gran concentració d’infraestructures a tant poca distància, creu que situa Barcelona i Catalunya en una posició privilegiada de cara als inversors estrangers. “Algunes ciutats europees tenen algunes millors o més grans infraestructures que nosaltres, però cap d’elles les té tan concentrades geogràficament” –ha argumentat.
Tot plegat, juntament amb la construcció del Corredor ferroviari del Mediterrani, que considera que tanca el cicle de la dotació d’infraestructures que el nostre país necessita, són clau perquè Catalunya pugui reeixir en “l‘exportació, la internacionalització i la seva vocació industrial”.
El China at Barcelona Summit és una iniciativa pionera al Sud d’Europa i a l’àrea mediterrània que pretén posicionar la capital de Catalunya com la millor opció d’inversió a la zona per part d’empreses xineses. El programa de les jornades, organitzades per la Cambra de Comerç de Barcelona, la Caixa i Mazars, està dissenyat per satisfer les necessitats dels potencials inversors i inclou visites a infraestructures i localitzacions clau de Barcelona, sessions informatives, reunions amb institucions locals i trobades one to one amb companyies locals dels seus sectors.
1