Sala de premsa

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura inicia el tercer Curs d'emprenedoria en fructicultura a l'Escola de Capacitació Agrària d'Alfarràs

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural iniciarà demà dimarts, 25 d’octubre, a l’Escola de Capacitació Agrària (ECA) d’Alfarràs, una nova edició del Curs d’emprenedoria en fructicultura.
 
El Curs d’emprenedoria en fructicultura és una iniciativa impulsada pel Departament amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i de les entitats del sector fructícola català, com ara, l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (AfruCat), Fruits de Ponent i l’Associació de Cooperatives Agràries de les Terres de Lleida (Actel).
 
Aquest curs, que enguany celebra la seva tercera edició, s’adreça a tots els fructicultors emprenedors. Consta de 280 hores lectives i s’hi tracten quatre mòduls centrals: l’àmbit de la formació personal, la gestió tècnica i econòmica, l’àmbit productiu i l’àmbit de l’empresa (normativa i comercialització). La metodologia d’aquests cursos és activa, i es basa en ponents específics, visites tècniques i grups de treball, per intercanviar experiències que ajudin a concretar un projecte.
 
Després del curs, s’organitzen seminaris, que són un punt de trobada dels joves que han assistit al curs d’emprenedoria, per mantenir el contacte, la cohesió i la resposta a les expectatives que han manifestat en els grups i que no s’han pogut assolir. Es tracta d’una organització de continguts a la demanda.
 
 
Aquest any, hi ha en funcionament tres cursos d’emprenedoria. A banda del de fructicultura (ECA, Alfarràs), també hi ha en funcionament el Curs de vaquí de llet organitzat per l’ECA de Santa Coloma de Farners a Vic. L’ECA de l’Empordà també acull la segona edició del Curs d’emprenedoria en fructicultura. Des del 2006, han passat un total de 248 alumnes per aquests cursos.
 
Detall dels cursos d’emprenedoria realitzats:
 
Seu de l’emprenedoria
Grup
d’emprenedoria
Nombre de participants
Dates de
realització
ECA Tàrrega
Porcicultura (curs pilot)
24
juny 2006/març 2008
ECA Alfarràs
Fructicultura 1a ed.
21
març 2008/maig 2009
ECA Empordà
Viticultors-Celleristes
19
abril 2008/juny 2009
ECA Mas Bové
Viticultors
21
febrer 2008/juliol2009
ECA Tàrrega
Porcicultura
23
gener 2009/maig 2010
ECA Borges B.
Olivicultura
22
febrer 2009/juny 2010
ECAF Sta. Col. F.
Viverisme
24
oct. 2009/des. 2010
CECA Manresa
Prod. agrària ecològica
20
gener 2010/abril 2011
ECA Empordà
Fructicultura 2a ed.
23
gener 2011/oct. 2012
IMPEVIC (Sta. Col.  F.)
Vaquí de llet
28
març 2011/juny 2012
ECA Alfarràs
Fructicultura 1a ed.
23
oct. 2011/febrer 2013
Total
11
248
 
 
A més, enguany també es faran els seminaris d’emprenedoria següents: en fructicultura (ECA Alfarràs), en olivicultura (ECA les Borges Blanques) i en viverisme (Escola de Capacitació Agrària i Forestal (ECAF), Santa Coloma de Farners). Des del 2010, han passat per aquests seminaris un total de 98 alumnes.
 
Detall dels seminaris d’emprenedoria realitzats:
 
Seu del seminari
Grup
d’emprenedoria
Nombre de participants
Any de realització
ECA Alfarràs
Fructicultura 1a ed.
20
2010
ECA Empordà
Viticultors-Celleristes
24
2010
ECA Alfarràs
Fructicultura 1a ed.
16
2011
ECA Borges B.
Olivicultura
13
2011
ECAF Sta. Col. F.
Viverisme
25
2011
Total
5
98
 
 
 
Els emprenedors són les persones que fan de la innovació el seu aliat i el seu instrument per a dur a terme iniciatives. Per aquest motiu, i perquè el sector agrari necessita emprenedors que siguin motor del canvi, s’ha programat la tercera edició d’aquest curs dins del Projecte específic de joves emprenedors que el Departament desenvolupa amb la col·laboració de la FCAC.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia