Empresa i Coneixement

INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa i Ocupació activa 63 milions d'euros en incentius per a l'R+D, la internacionalització i la captació d'inversions

query_builder   25 octubre 2011 10:26

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa i Ocupació activa 63 milions d'euros en incentius per a l'R+D, la internacionalització i la captació d'inversions

 
·        Aquesta línia forma part del conjunt d’incentius, ajuts i préstecs amb condicions preferents que el Departament d’Empresa i Ocupació posa a disposició de les empreses a través d’ACC1Ó
 
El Departament d’Empresa i Ocupació ha posat en marxa una línia d’incentius per a la promoció de projectes empresarials d’R+D, d’internacionalització i de captació d’inversions per un import de 63 milions d’euros (Resolució EMO/2443/2011 de 30 de setembre, publicat al DOGC, ahir 24 d’octubre).
 
Aquest pressupost forma part del conjunt d’incentius, ajuts i préstecs amb condicions preferents que el Departament posa a disposició de les empreses a través d’ACC1Ó i que el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, va presentar el passat mes de juny al Parlament de Catalunya.
 
L’import aprovat, s’inclou en una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació de facilitar, en el marc de la conjuntura econòmica actual, una porta d’accés al finançament per a les empreses. Aquesta línia de 63 milions d’euros serà gestionada per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, principalment en forma de préstecs amb condicions preferents.
 
Del global d’aquesta línia d’incentius, 25 milions d’euros van adreçats a finançar  projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental (R+D), en base a l’adquisició de nou coneixement i l’aplicació de noves tecnologies per al disseny de productes o processos innovadors.
 
Així mateix, la línia inclou una partida pressupostària de 23 milions d’euros per a projectes d’internacionalització, destinats a finançar inversions en actius fixos o necessitats de circulant que complementin aquestes inversions.
 
Finalment la línia disposa d’una partida de 15 milions d’euros, destinada a projectes de captació d’inversions per tal de finançar activitats inversores d’alt impacte a Catalunya. Aquesta línia contempla projectes d’inversió que permetin a les empreses afrontar una nova activitat i donar un salt qualitatiu i significatiu en la seva base competitiva, o bé consolidar-se mitjançant la transformació o modernització de la seva estructura productiva. També inclou el finançament de projectes de nova implantació d’empreses no presents a Catalunya.
 
Avui dimarts, 25 d’octubre, s’ha obert el termini de presentació de sol·licituds per optar a aquestes tres línies, que es tancarà el 23 de novembre. El tipus d’interès en tots els casos és del 0% i els terminis poden ser de 5 o 7 anys. El document de sol·licitud i el model de memòria tècnica del projecte que cal adjuntar estan disponibles a la pàgina web d’ACC1Ó (www.acc10.cat/ajuts2011 ).