Direcció General de Comunicació

El registre i la tramitació dels convenis col·lectius es farà a través de mitjans electrònics

ACORD DE GOVERN

El registre i la tramitació dels convenis col·lectius es farà a través de mitjans electrònics

query_builder   25 octubre 2011 16:04

event_note Nota de premsa

ACORD DE GOVERN

El registre i la tramitació dels convenis col·lectius es farà a través de mitjans electrònics

  • Qualsevol tràmit relacionat amb el registre i la inscripció d’un conveni o acord col·lectiu davant l’Administració es farà de forma no presencial, cosa que n’agilitarà el procediment
  • Es crearà una base de dades central que permetrà, per primer cop, compartir informació fiable i completa a temps real de l’estat de la negociació col·lectiva, tant al conjunt de l’Estat com a Catalunya
Qualsevol tràmit relacionat amb el registre i la inscripció d’un conveni o acord col·lectiu davant l’Administració de la Generalitat es farà a partir d’ara de forma electrònica. Així ho preveu el conveni de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació i el Ministeri de Treball i Immigració al qual ha donat llum verd el Govern, amb l’objectiu d’establir les bases necessàries per al funcionament i la gestió dels registres dels convenis i acords col·lectius de treball a través de mitjans electrònics. La mesura permetrà eliminar els tràmits presencials i, per tant, n’agilitarà el procediment.
 
El Govern s’adherirà a l’aplicació informàtica constituïda pel Ministeri de Treball i Immigració que permetrà, amb un cost zero, que les autoritats competents en matèria laboral a Catalunya i els agents implicats (previ certificat electrònic) puguin els tràmits relatius als convenis i acords col·lectius de forma telemàtica.
 
L’acord també preveu posar en marxa una base de dades central, a la qual tindran accés les autoritats laborals competents d’ambdues administracions. Així, el Govern podrà disposar de les dades i acords col·lectius que afectin el territori amb independència de l’autoritat laboral competent. L’accés a la informació també estarà oberta als usuaris en general, que podran consultar els convenis i acords col·lectius continguts a la base de dades.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia