Oficina del President

President Mas: "Si volem defensar l'estat del benestar hem d'estar disposats a renunciar a alguna cosa que no sigui essencial"

· El cap del Govern ha pronunciat la lliçó inaugural del curs acadèmic de la Fundació Universitària Martí l'Humà, a la Garriga

query_builder   26 octubre 2011 22:56

event_note Nota de premsa

President Mas: "Si volem defensar l'estat del benestar hem d'estar disposats a renunciar a alguna cosa que no sigui essencial"

· El cap del Govern ha pronunciat la lliçó inaugural del curs acadèmic de la Fundació Universitària Martí l'Humà, a la Garriga

El president ha pronunciat la lliçó inaugural
El president ha pronunciat la lliçó inaugural
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquesta tarda que si “volem preservar l’estat del benestar hem d’estar disposats a renunciar a alguna cosa que no sigui estrictament essencial” i ha defensat la política d’ajustaments i de reducció de la despesa del Govern per evitar una “hipoteca tremenda a les generacions que vindran”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la inauguració del curs acadèmic 2011-2012 de la Fundació Universitària Martí l’Humà, a la Garriga, que ha obert amb la lliçó inaugural “Un compromís amb les futures generacions”. La Fundació es va crear l’any 2003 com a centre de recerca, innovació i transferència de coneixement a la comarca del Vallès Oriental.
 
Artur Mas s’ha preguntat durant la lliçó inaugural si aquesta generació viurà millor que l’anterior i ha assegurat que “és possible”. El president de la Generalitat ha afirmat que la resposta a aquesta pregunta té tres vessants: la creació d’ocupació, l'estat del benestar i l’àmbit mediambiental.
 
Respecte a la creació d’ocupació, el cap de l’Executiu ha destacat la importància de donar “més valor social a l’empresa” i de millorar la formació. El president Mas ha dedicat bona part de la conferència a parlar d’educació i ha subratllat la importància de reduir el fracàs escolar, introduir la cultura de l’esforç i millorar el prestigi de la comunitat docent, entre d’altres objectius del Govern.
 
Els bons, una inversió segura
El cap del Govern també ha fet referència a la situació econòmica i ha recordat que aquesta setmana s’ha posat a la venda una nova emissió de bons de la Generalitat. El president ha animat els assistents a l’acte a comprar bons, “que tenen un tipus d’interès bo i són una inversió segura”.
 
Respecte a la fiscalitat, el president de la Generalitat ha assenyalat que “en un moment de situació econòmica delicada no és possible anar apujant impostos perquè dificulta el rellançament de l’activitat econòmica”.
 
El cap de l’Executiu ha defensat també la col·laboració entre poders públics i teixit associatiu com a “model de futur” perquè “les administracions soles no hi arribarem i no ho farem prou bé”.
 
A l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic de la Fundació Universitària Martí l’Humà hi han assistit unes 200 persones, també hi han intervingut el director i la presidenta de la Fundació Martí l’Humà, Santiago Cucurella i Teresa Freixes, i l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó.
 
 
 
 

1  

Imatges

El president a la inauguració

El president a la inauguració 769