Palau Robert

L'exposició fotogràfica "Catalanidade / Catalanitat" es pot visitar a partir del 10 de novembre al Palau Robert

Paral·lelismes Sardenya-Catalunya

query_builder   7 novembre 2011 13:08

event_note Nota de premsa

L'exposició fotogràfica "Catalanidade / Catalanitat" es pot visitar a partir del 10 de novembre al Palau Robert

Paral·lelismes Sardenya-Catalunya

Les 35 imatges que formen part de l’exposició fotogràfica “Catalanidade / Catalanitat” revelen els vincles històrics i culturals, el fil invisible que uneix Catalunya i Sardenya. La mostra, que es pot visitar entre el 10 i el 23 de novembre, ha estat possible amb el patrocini de la Província de Càller, el treball de tres fotògrafs sards, Gianluigi Becciu, Corrado Cabres i Marco D’Aietti,  i el suport del Palau Robert.
PRobert
L’acte inaugural tindrà lloc el dimecres 9 de novembre a les 19.30 hores, a la Sala 2 del Palau Robert. Hi assistiran el cònsol general d’Itàlia a Barcelona, Daniele Perico; el regidor de Cultura de la Província de Cagliari, Francesco Siciliano; la presidenta de la Cambra de Comerç Italiana a Barcelona, Mercedes Brey, i el director de l’Institut Italià de Cultura, Salvatore Schirmo.
El títol de l’exposició, en sard i català, ja assenyala l’ambivalència, la juxtaposició de les imatges que mostren els paral·lelismes i semblances entre dos territoris separats per la Mediterrània però amb un passat comú. La comissària de l’exposició és Giuseppina Scorrano, experta en comunicació i enamorada de la seva terra.
Els fotògrafs han captat imatges dels mercats, els carrers, les festes, les cares, les llums, els balls tradicionals, les pregàries d'una dona o la vida als barris antics que sobreposen, confonen i acosten Sardenya a Catalunya i, en particular, Càller a Barcelona. Els fotògrafs fan un relat amb un treball perspicaç que combina la visió amb la suggestió, i el record amb la memòria de dues ciutats que han caminat juntes al llarg de quatre segles per una història comuna. Una herència que encara es fa present en aquesta sensació que podem definir com a catalanitat.
Fotògrafs
Gianluigi Becciu (Càller 1977)
Des de molt jove demostra un gran interès pel disseny i la pintura i a partir dels seus estudis universitaris, per la fotografia. Llicenciat en Història de l'Art, es dedica gairebé exclusivament a projectes fotogràfics per a la promoció turística de Sardenya. El 2008 col·labora amb el gran fotògraf Franco Fontana per a la realització d'un important projecte sobre el paisatge de l'illa.
El 2010 participa amb 13 fotos en una exposició fotogràfica dedicada als paisatges i les tradicions de Sardenya a la galeria Mars de Moscou.
Corrado Cabras (Càller 1974)
Nascut en el si d’una família d’artistes, una de les seves àvies –l’escultora i pintora Anna Cabras Brundo- és una representant destacada del novecento sardo. Arran d’un viatge de postgrau al Japó l’any 2006, adopta la tecnologia digital per a la seva producció fotogràfica i artística. El 2011, va ser el fotògraf de la versió local de l'American Model Next Top del programa "Saimin Enkelit" per a la Televisió Finlandesa. També ha efectuat diverses col·laboracions amb DIESEL Finlàndia.
Marco D’Aietti (Pantelleria 1969)
Nascut a la petita illa de Pantelleria, situada entre Àfrica i Sicilia, viu i treballa a Càller. La fotografia és la seva passió a la qual es dedica amb tota l’ànima.
El seu darrer treball, centrat en les restes i els paisatges industrials de l’illa, és de gran interès.

1  

Imatges

Imatge de Sardenya

Imatge de Sardenya 245