Empresa i Coneixement

L'empresa xinesa Sunfor Light instal·la a Catalunya el seu centre de distribució per Europa i Sud-Amèrica

query_builder   14 novembre 2011 12:03

event_note Nota de premsa

L'empresa xinesa Sunfor Light instal·la a Catalunya el seu centre de distribució per Europa i Sud-Amèrica

 

  • La fabricant de llums LED ha ubicat un magatzem de distribució a Llinars del Vallès i invertirà 4 milions d’euros en els propers 4 anys.
  • Ha creat 70 llocs de treball i calcula un volum de negoci de 3 milions d’euros per al 2012.
  • Sunfor Light ha comptat amb el suport i assessorament d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació.

 

Barcelona, 14 de novembre de 2011.- La multinacional xinesa Sunfor Light, fabricant de material foto-luminiscent i productes d’il·luminació LED, ha escollit Catalunya per a instal·lar-hi el seu centre de distribució per a Europa i Sud-Amèrica.

 
El magatzem logístic l’ha posat en marxa a Llinars del Vallès (Barcelona), i preveu dur a terme una inversió de 4 milions d’euros en els propers 4 anys. Sunfor Light ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions, en col·laboració amb el Centre de Promoció de Negocis d’ACC1Ó a Xangai.
 
Amb aquesta actuació, Sunfor Light ha creat prop de 70 llocs de treball -entre directes i indirectes- i preveu obtenir un volum de negoci de 3 milions d’euros el 2012. Els principals mercats europeus on distribuirà són França, Portugal, Itàlia i Alemanya, mentre que a Sud-Amèrica els principals clients són a Mèxic, Brasil, Panamà, Cuba i Veneçuela. A mig termini, l’empresa no descarta iniciar la fabricació dels seus productes a Catalunya.  
 
La matriu xinesa, ubicada a Chengdu, compta amb prop de 300 treballadors i ha desenvolupat més d’un centenar de patents mundials centrades en materials LED que redueixen el consum d’energia i les emissions de CO2. L’any 2008, Sunfor Light va ser seleccionada entre les 10 pimes xineses que havien experimentat un creixement més gran.
 
L’empresa duu a terme una intensa tasca d’R+D i treballa amb  projectes d’il·luminació i senyalització de grans esdeveniments -com els Jocs Olímpics de Beijing-, enllumenat urbà, i d’edificis públics i privats.  A Catalunya té previst posar en marxa projectes d’il·luminació d’hospitals, cadenes hoteleres, pàrquings i empreses privades.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació ofereix serveis d’assessorament adaptats a les necessitats de les empreses que estudiïn establir-se o expandir el seu negoci a Catalunya, a través de l’àrea de promoció i atracció d’inversions, Invest in Catalonia. L’objectiu és impulsar inversions al territori d’alt impacte, econòmicament i tecnològicament sòlides . Actualment, Invest in Catalonia treballa amb una cartera de prop de 200 projectes d’empreses de tot el món.