Direcció General de Comunicació

Modificació Llei del Consell de Governs Locals

El Govern acorda modificar la Llei del Consell de Governs Locals per adequar-lo al context econòmic actual

query_builder   15 novembre 2011 13:58

event_note Nota de premsa

El Govern acorda modificar la Llei del Consell de Governs Locals per adequar-lo al context econòmic actual

  • La mesura s’emmarca en el procés d’ajustament pressupostari i la contenció en el dimensionament del sector públic
  • La llei actual preveu que el Consell disposi de mitjans propis pel que fa a pressupost i personal, aspectes que queden suprimits amb la nova regulació
 
 
El Govern ha acordat modificar la Llei del Consell de Governs Locals, l’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat, per tal d’adequar-lo al context econòmic actual. La llei actual preveu que el Consell disposi de mitjans propis pel que fa a pressupost i personal. Amb la modificació se suprimeix tota referència a aquests aspectes.
 
La modificació s’emmarca en el procés d’ajustament pressupostari i la contenció en el dimensionament del sector públic que exigeix la situació econòmica actual. El desenvolupament que preveu la llei pel que fa al pressupost i el personal del Consell és de difícil implementació i davant d’això el Govern ha modificat la regulació de l’organisme, n’ha suprimit la referència a l’autonomia pressupostària i al personal propi.
 
Amb aquest canvi, l’Executiu respecta la naturalesa i el funcionament autònom del Consell de Governs Locals i es manté el suport a l’organisme mitjançant el departament competent en matèria d’Administració local, que aportarà els recursos materials i necessaris per tal de garantir-ne el correcte funcionament i l’exercici adequat de les seves funcions.
 
El Consell de Governs Locals es va crear a partir del mandat de l’article 85 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya. El Parlament va aprovar-ne la Llei el 19 de maig del 2010 i el Consell de Governs Locals es va constituir formalment el 26 d’octubre passat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia