Empresa i Coneixement

Un total de 15.165 professionals s'inscriuen al programa Acredita't, d'avaluació i acreditació de competències

OCUPACIÓ

Un total de 15.165 professionals s'inscriuen al programa Acredita't, d'avaluació i acreditació de competències

query_builder   18 novembre 2011 16:00

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

Un total de 15.165 professionals s'inscriuen al programa Acredita't, d'avaluació i acreditació de competències

 
Un total de 15.165 professionals s’han inscrit per poder participar al programa Acredita’t, procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals que han convocat els departaments d’Ensenyament i Empresa i Ocupació. La llista definitiva de les persones admeses en aquesta convocatòria de 2011 es publicarà a partir del dia 2 de desembre. El període de preinscripció es va tancar ahir dia 17 de novembre.
 
Aquest procediment, adreçat a professionals que comptin amb competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació, possibilitarà als participants obtenir una certificació acumulable que permetrà l’obtenció, segons correspongui, d’un certificat de professionalitat, d’un títol de formació professional o d’ambdós. Concretament, les acreditacions correspondran a unitats de competència de diferents qualificacions professionals.
 
L’Institut Català de les Qualificacions Professionals és l’encarregat d’elaborar aquestes unitats per al reconeixement de les competències professionals, que es troben al Catàleg de Qualificacions Professionals vigent a Catalunya.
 
Competències professionals en vuit àmbits diferents

Les acreditacions es faran en vuit àmbits: dependència, educació infantil, trasllat sanitari, condicionament físic, hoteleria, automoció, biocides i aigua. En total, l’Acredita’t disposarà de 8.118 places per a tots els àmbits.
 
El procediment consta de tres etapes – assessorament, avaluació i acreditació –que suposaran, en general, cinc sessions presencials per persona. Durant l’etapa d’assessorament, es donarà suport al candidat per elaborar l’historial professional i formatiu, i per identificar les unitats de competència més adients al seu perfil.
 
Durant l’avaluació, es comprovarà la competència professional del candidat. I, en la d’acreditació, la comissió avaluadora durà a terme la certificació oficial de la unitat de competència avaluada positivament. Les comissions d’avaluació les designarà la direcció dels centres on es farà el procés.
 
Es pot trobar més informació sobre el procediment a les webs d’ambdós departaments: