Universitats i Recerca

El Govern obre el termini per demanar les beques Equitat i Excel·lència Acadèmica

Són el primer fons propi de beques universitàries de la Generalitat, està dotat amb més d'1.400.000 euros i afavoriran uns 1.500 estudiants

query_builder   21 novembre 2011 11:33

event_note Nota de premsa

El Govern obre el termini per demanar les beques Equitat i Excel·lència Acadèmica

Són el primer fons propi de beques universitàries de la Generalitat, està dotat amb més d'1.400.000 euros i afavoriran uns 1.500 estudiants

El Govern de la Generalitat, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), obre aquest dilluns el termini per sol·licitar les beques Equitat i Excel·lència Acadèmica. Es tracta del primer fons propi de beques universitàries de la Generalitat i la seva creació ha estat possible gràcies a la recaptació obtinguda amb l’increment de les taxes universitàries. La tramitació de les sol·licituds es realitzarà en la seva totalitat telemàticament des del web de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya (http://www.gencat.cat/ovt), fins el 31 de març de 2012, en el cas de els beques Equitat, i fins el 29 de febrer del pròxim any, per les d’Excel·lència Acadèmica.
 
Les Beques Equitat, amb un pressupost d’1.100.000 euros, tenen com a principal finalitat la redistribució de la renda. Un primer pas que vol avançar cap a un sistema universitari més equitatiu en què la política de preus públics vagi lligada amb la política de beques. Es calcula que més de 1.500 alumnes podran obtenir ajuts, aquest curs 2011-2012, de fins el 50% en les seves taxes mitjançant les noves Beques Equitat.
 
Aquestes beques, gestionades per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), neixen amb la voluntat de cobrir una franja important d’universitaris catalans que es veuen exclosos de les beques del Ministeri d’Educació, per motius de renda. Cal recordar que les actuals beques de l’Estat no tenen en compte, per exemple, l’IPC català.
 
Podran optar als ajuts, de fins al 50% del preu públic dels crèdits matriculats per primera vegada a les universitats públiques catalanes (i UOC), els alumnes d’estudis adreçats a l’obtenció d’un títol de grau o d’estudis no adaptats a l’Espai Europeu d’Educació Superior. Un tret important de les noves Beques Equitat és que també hi poden accedir els estudiants amb diferents opcions de matrícula: curs complet, matrícula semestral o parcial. L’objectiu és afavorir la responsabilitat i l’eficiència de l’estudiant.
 
Pel que fa a les Beques Excel·lència Acadèmica, aquest fons està dotat amb prop de 300.000 euros. Aquestes beques tenen per objectiu reconèixer els estudiants amb millor rendiment acadèmic. Es calcula que uns 24 estudiants podran acollir-se a aquests ajuts amb un màxim de 2.000 euros mensuals que aniran dirigits a afavorir la mobilitat i la internacionalització dels estudiants.
 
La Beca Excel·lència Acadèmica inclou un ajut en concepte de despeses de desplaçament i l’import mensual de l’estada fins a 6 mesos. Al finalitzar el curs 2011-2012 les universitats prioritzaran les sol·licituds presentades en funció de la seva trajectòria acadèmica per la qual es tindran en compte la nota mitjana de l’expedient acadèmic i tenir superats un mínim de 160 crèdits en primera convocatòria.
 
Tota la informació sobre la presentació de sol·licituds, el registre i la tramitació de les Beques Equitat i les Beques Excel·lència Acadèmica es pot trobar a la pàgina web www.gencat.cat/agaur.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 151