Immigració

El Museu del Cinema de Girona acull aquest dijous la gira de curtmetratges "Filmets per la convivència"

El Museu del Cinema de Girona acull aquest dijous la gira de curtmetratges "Filmets per la convivència"

query_builder   21 novembre 2011 16:05

event_note Nota de premsa

El Museu del Cinema de Girona acull aquest dijous la gira de curtmetratges "Filmets per la convivència"

Filmets
La projecció començarà a les 20 hores i comptarà amb la presència del director general per a la Immigració, Xavier Bosch
 
És una iniciativa del Festival Internacional de Filmets de Badalona i del Departament de Benestar Social i Família, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Museu del Cinema
 
 
El Museu del Cinema de Girona (C/Sèquia, 1) serà la seu, el proper dijous 24 de novembre a partir de les 20 hores, d’una nova sessió de la gira de curtmetratges “Filmets per la convivència”, que organitza el Festival Internacional de Filmets de Badalona i la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família.  En aquesta ocasió compta amb la col·laboració del propi museu i del Consorci per a la Normalització Lingüística. El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, ha confirmat la seva assistència.
 
Durant la sessió, d’entrada gratuïta, es projectarà una selecció de curts de diversos països com els Països Baixos, Estats Units o Itàlia. Entre d’altres,  s’inclourà el curtmetratge “Early Rising France” de 2011, guanyador de la Venus de Badalona - Premi per la convivència en l’última edició del Festival celebrada a principis d’aquest mes de novembre.
 
El material seleccionat aborda temàtiques com els problemes per a l’obtenció de papers, les fronteres, els prejudicis o l’accés als drets civils. L’objectiu de la gira és fomentar la reflexió sobre diversos àmbits relacionats directament o indirecta amb el món de la immigració i les relacions humanes entre persones de diferents orígens. Es tracta d’apropar noves propostes a la població en general, enteses com una invitació a comprendre les migracions i la convivència entre cultures des d’una perspectiva constructiva.
 
“Filmets per la convivència” és una secció del Festival Internacional de Filmets de Badalona patrocinada per la Direcció General per a la Immigració. Recopila i premia els curtmetratges presentats a concurs durant el certamen, que enguany ha arribat a la seva 37a edició. Posteriorment, els mateixos materials conformen el catàleg de la gira que, per aquest 2011, té confirmada una altra sessió a Manresa el 4 de desembre.
 
Més informació: www.festivalfilmets.cat

1  

Fitxers adjunts

Cartell del Filmets per la convivència a Girona

Cartell del Filmets per la convivència a Girona
JPG | 5493