Immigració

Logotip de la secció web

La pàgina web de la Direcció General per a la Immigració incorpora una nova secció amb xifres oficials i arguments per desmuntar rumors

De moment inclou quatre àmbits temàtics: horaris comercials, drets i deures, ajuts socials i beques de menjador

query_builder   24 novembre 2011 11:38

event_note Nota de premsa

La pàgina web de la Direcció General per a la Immigració incorpora una nova secció amb xifres oficials i arguments per desmuntar rumors

De moment inclou quatre àmbits temàtics: horaris comercials, drets i deures, ajuts socials i beques de menjador

“Dades que trenquen tòpics” és un pas més en l’estratègia de la Generalitat per lluitar contra el racisme i fomentar la cohesió social

El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, ha presentat el nou recurs en el marc d’una jornada a Girona sobre gestió de la rumorologia i presentació de bones pràctiques
Model de fitxa sobre Beques de Menjador
El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, ha presentat avui a Girona una nova secció a la pàgina web institucional que duu per títol  “Dades que trenquen tòpics”. Es tracta d’un recurs que la Generalitat posa a l’abast de tothom amb dades, xifres oficials i arguments que ajuden a desmuntar alguns dels rumors que s’associen habitualment amb la immigració i la diversitat cultural.
 
L’eina, que compta amb la col·laboració de diversos departaments del Govern, inclou de moment quatre àmbits temàtics: horaris comercials, drets i deures, ajuts socials i beques de menjador. L’objectiu és que aquesta informació sigui d’utilitat entre els professionals, representants d’entitats i persones a títol individual que vulguin respondre afirmacions com que l’Administració prioritza  a les persones nouvingudes o que els negocis regentats per estrangers incompleixen la legislació de manera sistemàtica.
 
El nou apartat a Internet, d’accés directe a través de l’enllaç www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/immigracio/topics, conté informació i la documentació necessària per sol·licitar la campanya “Desmuntant rumors” de l’Ajuntament de Tàrrega que, per mitjà d’un conveni amb Benestar Social i Família, cedeix gratuïtament a tots els ens locals i entitats que la sol·licitin. Aquesta iniciativa ha estat guardonada recentment amb un dels VIII Premis Francesc Candel que atorga la Fundació Lluís Carulla.
 
També estan a disposició dels usuaris els 20 microespais radiofònics “Vivim Junts” en format mp3 que la Direcció General per a la Immigració i la Federació de Ràdios Locals de Catalunya han promogut des de 2010. Es tracta d’un conjunt de píndoles informatives i de sensibilització sobre els principals col·lectius d’estrangers que resideixen al país i sobre algunes de les seves realitats més destacables.  
Finalment, la web incorpora un apartat d’altres recursos on s’ha actualitzat un llistat de publicacions, iniciatives i actuacions d’altres administracions, organismes o entitats que tenen objectius similars i poden ser d’utilitat a les persones i col·lectius interessats.
 
La presentació del nou recurs s’ha fet en el marc de la jornada “La gestió dels rumors vinculats a la immigració” que el Departament de Benestar Social i Família ha organitzat avui a la Casa de Cultura amb el suport de la Diputació de Girona i del Grup de treball de gestió de la comunicació i els rumors de les comarques gironines, integrat per 10 ens locals. Aquesta oferta formativa juntament amb la nova secció “Dades que trenquen tòpics” formen part de l’actual estratègia de la Generalitat per combatre el racisme i fomentar la cohesió social.

5  

Fitxers adjunts

Fitxa sobre ajudes socials

Fitxa sobre ajudes socials
PDF | 91

Fitxa sobre beques de menjador

Fitxa sobre beques de menjador
PDF | 40

Fitxa sobre drets i deures

Fitxa sobre drets i deures
PDF | 33

fitxa d'horaris comercials

fitxa d'horaris comercials
PDF | 37

PDF del comunicat de premsa

PDF del comunicat de premsa
PDF | 25