Joventut

Trobada de professionals de joventut a l'alberg Pere el Gran de Santes Creus, que des d'avui s'integra a la Xanascat

Trobada de professionals de joventut a l'alberg Pere el Gran de Santes Creus, que des d'avui s'integra a la Xanascat

query_builder   30 novembre 2011 10:30

event_note Nota de premsa

Trobada de professionals de joventut a l'alberg Pere el Gran de Santes Creus, que des d'avui s'integra a la Xanascat

El director general de Joventut signa el conveni que permetrà l’adhesió d’aquest alberg a la xarxa pública de la Generalitat
Trobada de professionals de joventut a l'alberg Pere el Gran de Santes Creus, que des d'avui s'integra a la Xanascat
 
El director general de Joventut, Toni Reig, ha donat la benvinguda als més de cinquanta informadors i informadores, dinamitzadors i dinamitzadores i tècnics i tècniques de joventut de la demarcació de Tarragona que avui participen en una trobada professional que té per objectiu reflexionar a l’entorn del seu treball quotidià i oferir un espai d’intercanvi entre els professionals que es dediquen a aquest col·lectiu. La trobada ha estat organitzada per la Coordinació territorial de Joventut a Tarragona i els sis consells comarcals de la demarcació tarragonina (l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès).
 
L’espai on s’ha organitzat aquesta trobada és l’alberg Pere el Gran de Santes Creus que des d’avui passa a integrar-se a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), gestionada pel Departament de Benestar Social i Família a través de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ).  
 
Abans de començar la trobada, el director general de Joventut, Toni Reig, el vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Jordi García, i el director de l’empresa Àrea SCP, Rubén Pellejà, han signat el conveni d’adhesió de l’alberg Pere el Gran a la Xanascat. A l’acte també hi han assistit la directora general de l’ACJ, Montserrat Suari, i l’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Josefina Bartolí.
 
D’aquesta manera, l’alberg entrarà en el circuit de comercialització que duu a terme la Xanascat per al conjunt de les 43 instal·lacions que en formen part (comptant aquesta nova incorporació). Actualment, els albergs sumen unes 800.000 pernoctacions anuals corresponents a més de 400.000 usuaris. Segons les dades amb què compta la Xarxa, dos de cada tres alberguistes van als albergs a través d’algun programa organitzat (‘L’estiu és teu!’, ‘Vacances en família’ o ‘+ q albergs’), mentre que la resta hi van per lliure.
 
Amb l’adhesió a la Xanascat, l’alberg de Santes Creus també entrarà a formar part de la Hostelling International, la xarxa mundial d’albergs més destacada que a hores d’ara compta amb unes 4.000 instal·lacions repartides pels cinc continents.
 
 18.250 places més per a la ruta del Císter
 
L’alberg Pere el Gran, que va ser inaugurat l’abril passat, està situat al municipi d’Aiguamúrcia, a prop del Monestir de Santes Creus, que juntament amb els monestirs de Vallbona de les Monges i Poblet forment part de la ruta del Císter.
 
D’aquesta manera, aquest punt turístic comptarà amb un nou servei d’allotjament. L’alberg disposa de 50 places repartides en 8 dormitoris i servei de restauració per tot l’any, per la qual cosa oferirà un total de 18.250 places anuals. Aquesta oferta se suma a la que ja ofereix l’alberg Jaume I de L’Espluga de Francolí, situat també a 1 quilòmetre del Monestir de Poblet, i que té capacitat per a 196 places.
 
A més del servei d’allotjament i menjars, els usuaris també poden llogar els seus espais per a fer activitats pròpies o organitzades. En aquest sentit, l’empresa que gestiona l’alberg, Àrea SCP, organitza activitats vinculades al Reial Monestir de Santes Creus, la descoberta de l’entorn natural -com és el PEIN Albereda de Santes Creus-, i altres itineraris patrimonials i naturals de la comarca de l’Alt Camp.
 
El Monestir de Santes Creus va rebre la visita de 81.788 persones el 2010. Segons l’Oficina Comarcal de Turisme de Santes Creus, l’any passat es van atendre 6.261 consultes, sobretot a l’estiu, corresponents a visitants catalans (63%), seguits d’espanyols (21%) i francesos (8%).