Direcció General de Comunicació

Medalles i plaques president Macià

El Govern reconeix els mèrits laborals de 16 persones i 8 empreses amb les medalles i plaques al treball President Macià

query_builder   29 novembre 2011 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix els mèrits laborals de 16 persones i 8 empreses amb les medalles i plaques al treball President Macià

  • Els guardons són un reconeixement als treballadors, empreses i entitats que s’han distingit per la seva dedicació, constància i esperit d’iniciativa en el treball

 

  • El Govern concedeix tres medalles a títol pòstum a Simon Rosado, Carles Navales i Enric Renau i Permanyer
 
El Govern ha acordat avui concedir la medalla al treball President Macià 2011 a 16 persones i la placa al treball President Macià 2011 a 8 empreses i entitats amb seu a Catalunya. Els guardons volen recompensar treballadors i empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana.
 
Les medalles i plaques President Macià també són un reconeixement als treballadors i empresaris que s'han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral. La concessió d’aquests guardons, que es van crear l’any 1938, és oberta a qualsevol persona o entitat.
 
 
Medalles al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Medalla al treball President Macià a les persones següents:
  • Simón Rosado (Barcelona)
Simón Rosado, sindicalista de CCOO. Va ser un referent en la lluita per la defensa dels interessos dels treballadors de Catalunya. La seva vinculació amb el món sindical va començar l’any 1979, quan es va convertir en el president del comitè d’empresa de Derbi, on va treballar durant 10 anys. L’any 1988 va ser nomenat secretari general de la federació del metall de CCOO a Catalunya, responsabilitat que el va situar en primera línia dels conflictes laborals. Des de l’any 2000 va ser membre del consell nacional de CCOO de Catalunya. Des de la creació del Consell de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya va ser membre titular i va esdevenir un pilar per a l’assentament de les bases de les relacions laborals i la negociació col·lectiva. 
  • Carles Navales i Turmos (Barcelona)
Carles Navales, sindicalista i polític. Es va caracteritzar per defensar l’apropament als moviments socials i la unitat d’acció sindical. L’any 1974 va ser acomiadat de l’empresa Elsa, on era delegat sindical. Amb el suport d’un altre delegat sindical, va començar una vaga, gràcies a la qual va aconseguir negociar el conveni del sector. La seva lluita pels seus ideals va ser activa en tot moment, amb l’impuls de trobades i espais de debat, des de la revista de pensament social La factoria que dirigia, fins als espais en els quals participava de diferents mitjans de comunicació. A més de ser molt actiu en el moviment sindical des de les files de CCOO, va ser regidor de Cultura a Cornellà de Llobregat, ciutat on va néixer.
  • Enric Renau Permanyer (Barcelona)
Enric Renau, llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la UAB. Va ampliar els seus estudis a la Università degli Studi  i a l’institut Universitari Europeu de Florència i a la Walter A. Haas School of Business de la Universidad de California, a Berkeley (EUA). Va ser cofundador i soci de DEP, institut que, entre d’altres funcions, dóna suport a les empreses, les institucions públiques i les entitats sense afany de lucre en la seva presa de decisions tàctiques i estratègiques. Conseller delegat d’educaweb.com, Enric Renau va ser professor associat a la UPF entre 1993 i 2006 i membre de la junta directiva de CTecno i de l’Associació Catalana de Sociologia.
  • Rosa Galcerán Vilanova (Barcelona)
Rosa Galcerán va començar als anys 40 en el món de la publicitat i del còmic, on va ser pionera i va haver d’afrontar tots els prejudicis propis de l’època per la seva condició femenina i de l’entorn masclista del sector. Va continuar en el camp de la literatura, des d’on va impulsar la col·lecció Azucena, on va publicar diversos llibres. Ha col·laborat, com a dibuixant, en pel·lícules de dibuixos animats com El pulgarcito de la Mancha, la primera pel·lícula animada de llargmetratge en color de tota Europa l’any 1945; en la il·lustració de diferents llibres de poesia i en diverses col·leccions de llibres infantils i juvenils. Membre del grup literari Poesia Viva i del Seminari d’investigació poètica, Rosa Galcerán, s’ha dedicat també a la pintura.
  • Francisco Giménez Bautista (Barcelona)
Francisco Giménez Bautista, sindicalista de la USOC. Amb 14 anys, va començar a treballar de grum al Banc Bilbao. Va formar part del moviment juvenil de la Parròquia de Sant Pau del Camp, al barri del Raval. Als 16 anys comença a relacionar-se amb els moviments de joves cristians i entra a formar part de la Joventut Obrera Catòlica (JOC).
 
El 1987 abandona el seu càrrec de secretari general de l’USO, on milita des de l’any 1970, i s’incorpora novament al Banc Bilbao, on els anys 90 és escollit president del Comitè d’Empresa. Durant aquests anys representa el sector de la banca de l’USO d’Espanya a la Confederació Mundial del Treball. El 1997 l’USOC el nomena president de la Cooperativa d’Habitatge Social USOC, responsabilitat que exerceix fins a l’actualitat. Representa la USOC a la fundació TOT RAVAL i actualment és el responsable de SOTERMUN.
  • Andreu Llargués Claverol (Barcelona)
Andreu Llargués comença la seva activitat professional com a forner al capdavant del negoci familiar, a Mollet del Vallès. El 1993 és nomenat president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, càrrec que aconsegueix gràcies a la qualitat del seu treball al capdavant del forn familiar i a la seva defensa pels drets i dels interessos de la tasca dels forners. El 1996 es vincula a la  Unió Internacional de Fleca i Fleca-pastisseria (UIB ), des d’on porta a terme la lluita per promoure els interessos del sector. Ha estat escollit Forner Mundial de l’Any 2012 per la Unió Internacional de Fleca i Fleca-pastisseria (UIB), entitat que agrupa professionals d’arreu del món.
  • Jorge Gallardo Ballart (Barcelona)
Jorge Gallardo s’incorpora el 1965 al món laboral de la mà de l’empresa familiar Almirall, vinculat a les àrees de R+D, producció i direcció general. Actualment és el president de la companyia farmacèutica familiar que, en aquests moments, és la primera empresa farmacèutica nacional amb projecció internacional. Almirall dona feina a gairebé 3.000 persones, de les quals 500 estan dedicades a la recerca i el desenvolupament de nous medicaments. Ha ocupat diferents càrrecs directius a la patronal farmacèutica espanyola, Farmaindustria, i a la patronal europea d’indústries farmacèutiques. Des del 1992, és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.
  • Joan Pujals Vallhonrat (Barcelona)
Joan Pujals va ser empresari del sector tèxtil i, com a conseqüència dels danys ocasionats per les riades a Terrassa del setembre del 1962, va decidir tancar la seva empresa. A partir d’aquest moment fa un gir en la seva vida i funda la primera escola nocturna masculina obrera de Terrassa. En representació dels empresaris, va ser mediador en el món econòmic i sindical, des d’on va aportar decisions encertades per al desenvolupament laboral i econòmic de la ciutat. Entre 1986 i 2011, ha estat president de la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca. Com a president de la Fundació Busquets, comença la seva tasca social, de la qual destaca la creació de pisos tutelats d’acollida de famílies i l’acció a favor d’infants, indigents i immigrants. Actualment col·labora en el desenvolupament d’activitats amb la patronal CECOT.
  • Josep Riera Porta (Barcelona)
Josep Riera va començar a treballar a l’explotació familiar agrària dels seus pares. S’ha dedicat plenament a treballar la terra i a ajudar la pagesia catalana. Va formar part del que es va anomenar Planteles de Extensión Agraria, joves formats en l’aprenentatge i la cultura de tradició familiar d’explotació del camp i oberts a les noves tecnologies. Josep Riera es va implicar socialment i va formar part de moviments i organitzacions socials i polítiques. Cal destacar, en aquest sentit, la seva col·laboració en la creació d’una escola en un dels veïnats amb una major proporció d’immigració de Mataró. Participa també en la consolidació i el creixement del sindicat agrari d’Unió de Pagesos per tot Catalunya.
  • Manuel Cruz Aguilar (Barcelona)
Manuel Cruz Aguilar és originari de la província de Córdoba. La seva vida laboral a Catalunya s’inicia en el sector de la construcció, però ben aviat passa a treballar al sector del metall, en empreses significatives de la comarca com Can Trullà i EGA. Va ser una de les primeres persones de Granollers que va activar el sindicalisme a la comarca, ja en època de clandestinitat. Dins de CCOO, va formar part de la direcció del sindicat comarcal i va ser escollit secretari general del metall. Actualment segueix col·laborant en les tasques sindicals des de la Federació de jubilats i pensionistes.
  • Claudio Biern Boyd (Barcelona)
Claudio Biern Boyd és productor, director i guionista de televisió. És membre fundador de l’Academia de las Ciencias y las Artes de Televisión, de la qual també en va ser vicepresident. Fundador, expresident de l’Asociación de Productores Independientes de Animación, i exvicepresident de FAPAE, entre d’altres càrrecs en diferents organitzacions vinculades al món audiovisual i de la televisió. És fundador de la companyia BRB Internacional especialitzada en la producció de dibuixos animats per a televisió, entre les qual destaquen els Bobobos, sèrie que es va emetre a la Televisió de Catalunya el 1988. BRB és una de les principals productores de continguts d’Europa.
  • Ernest Plana Larrousse (Girona)
Ernest Plana ha desenvolupat la seva trajectòria professional al món de la mecànica. El seu pare va obrir diferents tallers mecànics que finalment van esdevenir el concessionari de la marca Mercedes-Bens, que durant més de 40 anys s’ha convertit en concessionari únic a la demarcació de Girona. Gràcies a l’esperit de treball, la capacitat d’adaptació i la visió de negoci de Plana, l’empresa s’ha expandit geogràficament a les comarques gironines amb una plantilla total de 140 treballadors. Per oferir serveis de qualitat ha implementat processos de millora contínua, ha fomentat el reciclatge i ha potenciat la formació del personal.
 
  • Francesc Farràs Grau (Lleida)
Francesc Farràs va treballar com a docent des de l’any 1977 fins al 1988. Sempre ha estat preocupat per la preservació de la història i el patrimoni etnològic del Pallars i ha estat implicat en diferents institucions culturals de la zona. Paral·lelament, ha desenvolupat una gran tasca com a col·leccionista de béns de consum quotidià, la qual cosa ha fet que, des de finals dels anys vuitanta comencés a desenvolupar un projecte basat en l’ambientació de botigues d’època. També va participar en la redacció del Projecte Boer de l’Ajuntament de Salàs de Pallars, que té com a objectiu la dinamització de l’economia local i la generació d’ocupació a partir de la recuperació de la fira i l’aprofitament dels recursos patrimonials, bàsicament les botigues-museu. Gràcies a totes aquestes iniciatives, la població de Salàs, amb poc més de 300 habitants, rep anualment 10.000 persones que visiten les botigues-museu o les exposicions, i més de 5.000 visitants en dies de fira.
  • Marcel Montony Cuito (Lleida)
Empresari, lampissta i electricista lleidatà. Fill de pagesos, va estudiar Peritatge Mercantil mentre treballava en diverses empreses com a aprenent de lampisteria i electricitat. La primera empresa que va crear va ser Talleres Montoy, dedicada a fer instal·lacions de lampisteria i electricitat. Després va incorporar a les seves activitats la instal·lació d’ascensors i de caldereria. L’ampliació del negoci el va portar a tenir a més de 100 treballadors al seu càrrec. Per gestionar les diferents activitats va fundar les empreses Ascensores Montoy, Horfasa Grupo Empresarial i Horfasa Magatzem de Metalls.
 
  • Andreu Rodríguez (Tarragona)
Andreu Rodriguez és el president d’Industrias Rodríguez (Virginias), empresa creada pel seu pare l’any 1932. La seva estratègia d’internacionalització ha aconseguit que els productes Virginias estiguin presents en més de 30 països. Un element destacable és la producció de productes sense sucre, segment de mercat que ha comportat l’ampliació del negoci i la fidelització dels clients. Per tots aquests motius es reconeix la tasca d’Andreu Rodríguez com a motor de l’empresa familiar i del seu creixement.
  • Antoni Pont  (Tarragona)
Antoni Pont és l’actual president d’honor del Grup d’Empreses Borges. Va començar a l’empresa fundada pel seu avi amb només 23 anys, el 1957. El 1968 va ser l’artífex de la Jove Cambra de Reus i durant 10 anys, del 1975 al 1984, va recobrir el rol de director general de la Fira Catalana del Consumidor ExproReus. Destaca també el seu compromís amb la Fundació Gresol, creada amb l’objectiu de crear el diàleg entre el sector empresarial i personalitats del món econòmic i polític, i els Premis Gaudí Gresol a la notorietat i l’excel·lència.
 
 
Plaques al treball President Macià
 
En la categoria de foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat:
 
  • Pastes Sanmartí, S.L. (Barcelona)
Empresa familiar amb més de 300 anys d'història dedicada a l’elaboració de pastes. La seva fabricació és artesana, a partir de tècniques i productes de primera qualitat.
 
  • Grup Febrer Perits Industrials ’59 (Barcelona)
És un col·lectiu format per més de 30 persones que han desenvolupat la seva activitat professional al món de l’empresa durant més de 50 anys. Els valors centrals del grup són la cultura de l’esforç, les relacions interpersonals i la formació d’un clúster de coneixement. La suma d’aquests factors, juntament amb la capacitat innovadora i emprenedora, s’ha traduït en el creixement de les empreses on han treballat, així com en l’impuls de nous projectes de negoci. 
  • Circutor (Barcelona)
Va ser fundada l’any 1973 i és una de les principals empreses europees centrades en el disseny, la fabricació i la comercialització d’equips d’eficiència energètica. L’activitat empresarial de Circutor ha estat reconeguda amb diferents premis, entre els quals destaquen el Premi a la formació empresarial, atorgat per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, el Premi a l’empresa més competitiva i internacional, atorgat per patronal CECOT, i el Premi a la internalització de l’economia catalana, atorgat per la Generalitat de Catalunya.
 
 
En la categoria d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball i Conciliació de la vida personal, laboral i familiar:
  • Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) (Lleida)
L’associació de Paraplègics i Discapacitat Físics de Lleida (ASPID) es va fundar l’any 1994 amb l’objectiu de treballar per al desenvolupament personal i professional de les persones amb discapacitat, a través de l’aportació de les eines i el suport necessaris que els permetin assolir el seu propi projecte de vida amb plenitud. ASPID sempre ha treballat per desenvolupar la seva acció social a favor de la integració de les persones amb discapacitat física, a partir de projectes amb un alt component d’innovació i desenvolupament, afavorint l’aparició de nous escenaris que puguin significar una millora en la qualitat de vida i la integració social i laboral del grup de persones amb discapacitat física a les terres de Lleida.
 
 
 
En la categoria de Responsabilitat Social Empresarial:
 
  • Vidreres Llet SL (Girona)
Vidreres Llet, SL –un dels productes més coneguts que produeix és la llet ATO– és una organització que entén la formació com una inversió i aposta de futur. En el talent de les persones que integren l’equip es troba el seu futur com a companyia i per això la formació és una prioritat de l’empresa. Entre els principals projectes formatius que ha desenvolupat destaquen el Forma i Contracta i el projecte Fractal, ambdós amb participació de la Generalitat de Catalunya.
  • Noguera Piñol Concessionari BMW i Mini (Lleida)
El concessionari Noguera Piñol acumula una dilatada experiència en la gestió de la relació amb el client i és un dels referents en el mercat de l’automòbil per les seves experiències innovadores amb les quals ha obtingut uns elevats índexs de satisfacció dels seus clients. A través de diferents campanyes de publicitat ha aconseguit notorietat de producte i fidelitzar als usuaris habituals d’automòbils BMW i Mini. Per aquestes estratègies ha estat guardonat amb el premi Excellence in sales 2010, en la categoria d’orientació al client, guardó concedit per BMW Group España.
  • JUBUS - Industrias Juan Busquets (Tarragona)
JUBUS - Industries Juan Busquets és unaempresa que centra la seva activitat en la construcció de maquinària agrícola, en concret de màquines per a la classificació i l'emmagatzematge de cereals. Davant l’elevat nombre de baixes entre el seu personal, es va decidir introduir l'activitat física a la feina, una mesura que ha comportat la reducció del nombre de baixes. Aquestes polítiques fan que una organització sigui molt més productiva i ofereixi un producte de major qualitat.
 
 
En la categoria de Seguretat i Salut en el Treball:
  • Junta Constructora del Temple Sagrada Família (Barcelona)
La Junta Constructora del Temple Sagrada Família destaca per la política de prevenció centenària traduïda en l’absència d’accidents laborals. Totes les mesures preventives estan específicament adaptades per la realització de treballs en alçada amb riscos especials i per al desenvolupament de l’obra a través de tècniques d’escalada. En els anys de desenvolupament de l’obra  s’ha constatat l’absència d’accidents de treball greus, molt greus i mortals.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia