Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat premia l'empresari Juli Soler i Lobo i la Federació d'Agroturisme de les Comarques d'Interior (FACI) amb els Guardons d'Honor del Turisme 2011

query_builder   12 desembre 2011 21:00

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat premia l'empresari Juli Soler i Lobo i la Federació d'Agroturisme de les Comarques d'Interior (FACI) amb els Guardons d'Honor del Turisme 2011

 

  • El president del Govern, Artur Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha presidit aquest vespre al Palau de la Generalitat l’acte de lliurament de la 26ena edició dels Guardons del Turisme a Catalunya, que han reconegut la trajectòria de 22 professionals, empreses i entitats del sector que han contribuït al desenvolupament del turisme al nostre país.

 

  • En l’acte s’han lliurat també els premis a la promoció turística que atorga l’Agència Catalana de Turisme. El premi al millor treball de difusió, comunicació i imatge ha recaigut en la periodista Catherine George-Hoyau pel reportatge de Catalunya publicat a la revista francesa Pleine Vie, mentre que el Consell Comarcal de la Terra Alta ha rebut el premi a la iniciativa turística innovadora.
 
 
La Generalitat de Catalunya ha distingit avui amb els Guardons del Turisme de Catalunya 2011 la trajectòria de 22 professionals, empreses i entitats del sector turístic. El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha presidit aquest vespre al Palau de la Generalitat l’acte de lliurament de la 26ena edició dels Guardons del Turisme de Catalunya. A l’esdeveniment també hi ha assistit la directora general de Turisme, Marian Muro, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa.
 
La Generalitat de Catalunya reconeix anualment amb els Guardons del Turisme professionals, empreses i entitats del sector que, amb el seu esforç, han contribuït al desenvolupament del turisme a Catalunya. En l’edició d’enguany el govern català ha atorgat 22 guardons: 2 guardons d’honor, 10 medalles turístiques i 10 diplomes turístics.
 
 
Medalla d’Honor: Juli Soler i Lobo
 
La Generalitat ha decidit atorgar la Medalla d’Honor del Turisme a l’empresari Juli Soler i Lobo, per haver contribuït a donar notorietat, prestigi i projectar internacionalment la gastronomia catalana.
 
Amb una trajectòria de més de 30 anys en el camp de l’Hostaleria, Juli Soler és, juntament amb Ferran Adrià, l’artífex d’haver convertit el restaurant El Bulli de Roses en un referent a escala internacional; ha estat també el creador d’un nou concepte de negoci basat en la marca Ferran Adrià i El Bulli i un dels responsables del projecte El Bulli Foundation, que té previst obrir les seves portes el 2014.
 
Impulsor de la cuina innovadora, creativa i d’experimentació, Juli Soler ha treballat amb cuiners de primer ordre com Yves Kramer, Jean-Paul Vinay, Christian Lutaud, Fermí Puig i Xavier Sagristà, entre d’altres, i ha fet significatives aportacions a la gastronomia d’avantguarda instaurant un model de coordinació i complementarietat entre el treball de cuina, el treball de sala i els sommeliers.
 
 
Placa d’Honor:  Federació d’Agroturisme de les Comarques d’Interior (FACI)
 
Així mateix, la Generalitat ha atorgat la Placa d’Honor del Turisme a la Federació d’Agroturisme de les Comarques d’Interior (FACI). Constituïda l’any 1995, la FACI engloba 130 cases de turisme rural (103 masoveries, 21 cases de poble independents i 6 masies) de les comarques del Bages, el Solsonès, l’Anoia, el Berguedà, la Segarra i Osona.
 
El Govern reconeix amb aquest guardó la contribució de la FACI al desenvolupament d’un model d’agroturisme i turisme rural basat en la qualitat i el respecte pel medi ambient i el patrimoni natural, cultural i paisatgístic.
 
Aquest model cerca millorar la qualitat de vida de les zones rurals oferint als seus habitants obtenir rendes complementàries a les generades pel sector agrari, ajudant a mantenir la població en nuclis desfavorits i amb tendència a l’emigració, i creant nous llocs de treball per a persones que es vulguin dedicar a alguna activitat lligada a l’agroturisme o turisme rural.
 
 
Medalles Turístiques
 
A més, el Departament d’Empresa i Ocupació reconeix també amb les Medalles del Turisme de Catalunya 10 empresaris del sector, per la seva dedicació i esforç continuat a favor del turisme català.
 
 
De la demarcació de Barcelona:
 
- Antoni Campos Cuevas és propietari del Grup Broquetas de Caldes de Montbui. Vinculat al món del turisme des de la dècada dels 70, és un dels principals impulsors del sector dels balnearis arreu de Catalunya, a més de tenir una participació activa en el món de l’associacionisme.
 
- Joan Granados i Duran és vicepresident coordinador del Gremi d'Hotels de Barcelona des de 1999. És membre de la Junta Directiva de Foment del Treball i FEPYME com a representant del Gremi i col·labora activament amb la junta rectora del Gremi en el desenvolupament i coordinació de I'entitat.
 
- Isidre Tomás Gómez té una llarga trajectòria professional en el món de les agències de viatges, i treballa des de fa més de 33 anys a Viajes Transglobal, del qual n’és actualment el director general. És membre de l’ACAV, on forma part del seu consell assessor, i President de Travel Advisors Guild.
 
- Miquel Torrents Bartolí és el fundador del càmping “Vilademàger”, situat a La Llacuna (Anoia), i que amb 30 unitats d'acampada és el més petit de la província de Barcelona. Forma part de la Comissió que treballa amb l'Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona per a la implantació dels plans de gestió mediambientals i de sostenibilitat i és membre actiu de l'Associació de Càmpings del Pirineu i Muntanya.
 
- Josep Maria Vallbona i Planiol és propietari de la discoteca Johnny’s d’Arenys de Mar, la més antiga de la zona. Des de 1969, data en què va obrir les seves portes aquest local, col·labora en les jornades gastronòmiques del Calamar i organitza sopars i degustacions de paelles. A més, exercia de guia dels seus clients mostrant-los el gran retaule de l’església d’Arenys de Mar.
 
 
De la demarcació de Girona:
 
- Peter Kosidlo és propietari d’Apartaments Kosidlo, una empresa situada a Platja d'Aro i dedicada al sector turístic des de 1960. Guardonada per la Generalitat de Catalunya pels seus 40 anys de dedicació al sector, regenta sis edificis distribuïts en dos complexes que es caracteritzen per la qualitat de les seves instal·lacions i els seus serveis.
 
 
De la demarcació de Lleida:
 
- Maria Carme Mora i Moreno és propietària i cuinera de “Els Fogons de la Carme”, restaurant ubicat a Cervià de les Garrigues. Promou els tallers de cuina solidària, forma part de diferents rutes gastronòmiques, participa a la Mostra Gastronòmica de Les Garrigues i compra a productors locals, per  tal de promocionar els productes de la zona.
 
- Josep Maria Roca i Canal és propietari de Casa Roca, un dels allotjaments rurals més antics de la província de Lleida. Des de fa més de 20 anys treballa pel sector turístic català des de diferents associacions. En 2006 va ser escollit com a primer president de TURALCAT. Innovador en la implantació del Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental en el seu establiment, ha col·laborat en el disseny del Sistema de Categorització per espigues del turisme rural català que atorga la Direcció General de Turisme i ha participat en la primera fase d'implantació del Sistema (2010-2011). 
 
 
De la demarcació de Tarragona:
 
- Joan Albert Campos Padrol és el fundador i president de l’Estació Nàutica Costa Daurada. En la seva trajectòria professional ha treballat activament per promocionar i difondre el turisme nàutic del nostre país, innovant en la tematització de destins turístics nàutics. Fou fundador i president de l'Associació Catalana d'Estacions Nàutiques (2004-2005) i actualment ocupa la vicepresidència primera de l’Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques (AEEN). És també Impulsor de l'Observatori de Turisme Nàutic i Laboratori de Productes, i president d'honor de la Federació Europea d'Associacions Nacionals d'Estacions Nàutiques.
 
- Josep Graset i Forasté és el president de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada. La seva dedicació i trajectòria dins del sector I'ha portat a formar part també de diferents institucions: vicepresident primer de FEDERATUR, membre del Comitè Organitzador del Saló Internacional de Turisme, membre de la Comissió de Turisme del Consell Superior de Cambres de Catalunya, president del Departament de Turisme i Promoció de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona, president de la FEHT, membre del Consell Rector del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, membre del Comitè Executiu de la CEHAT, vicepresident de l’Associació Costa Daurada Qualitat Turística, vicepresident i membre del Consell de la Fundació d'Estudis Turístics de la Costa Daurada i Terres de I'Ebre, representant de la Fundació d'Estudis Turístics dins el Parc Científic i Tecnològic del Turisme i Oci de Vila-seca i president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca.
 
 
Diplomes Turístics
 
La Generalitat atorga els Diplomes Turístics de Catalunya a 10 empreses i entitats del sector, per la seva tasca en favor del turisme.
 
 
De la demarcació de Barcelona:
 
- Museu del Coure: Malgrat néixer amb vocació de crear coneixement i cultura sobre el coure, aquest museu situat a Les Masies de Voltregà s'ha convertit en un exemple viu de turisme industrial i en dinamitzador del turisme de la zona. L'empresa La Farga Group permet la visita a les seves instal·lacions a través d'una passarel·la i explica el  procés de reciclatge del coure. A més, han enriquit la seva oferta amb el “menú del coure” en un restaurant proper. Aquest 2011 han estat finalistes de I’"European Museum of the Year”.
 
- Viatges Tuareg: Viatges Tuareg es va crear I'any 1982 en una petita oficina de la Travessera de Gràcia. Es va posicionar com una agència de viatges innovadora, apostant per destinacions amb interès paisatgístic o humà, però sense infraestructures turístiques. Durant anys, I'eina bàsica de comercialització va ser el catàleg de viatges, publicació guardonada amb un Premi ALlMARA, i la fidelització dels clients, a qui demanaven la seva opinió sobre els viatges per implantar possibles millores, però des de I'any 2006 la promoció principal consisteix en posicionar la seva oferta en els cercadors d’Internet. Viatges Tuareg té el certificat de qualitat ISO 9001: 2008.
 
 
De la demarcació de Girona:
 
- Club de Vela de Blanes: Reconegut a tot Europa per la seva activitat, el Club de Vela de Blanes ha organitzat esdeveniments esportius d'alt nivell (Campionats d'Europa, d'Espanya i de Catalunya i regates internacionals), i ha tingut un paper decisiu en el fet que Blanes hagi estat designada destinació de Turisme Esportiu en la modalitat de Vela, per l’Agència Catalana de Turisme. El seu port, a més, és un important punt d’informació turística per tots aquells visitants que volen conèixer la zona.
 
- Hotel Oasis Park: L’hotel Oasis Park va iniciar la seva activitat hotelera l’any 1970. En aquell moment, la construcció de l’Oasis Park va ser un fet amb una certa transcendència, ja que era l’hotel més gran construït a la zona i disposava d’unes instal·lacions no freqüents en aquella època (discoteca, piscina, mini golf, perruqueria, dispensari mèdic, etc.). Malgrat la seva dimensió, l’hotel segueix sent una empresa familiar i en l’actualitat s’ha incorporat al consell d’administració la tercera generació.    
 
- S’Agaró Hotel: El S'Agaró Hotel, situat al municipi de S'Agaró, ostenta la categoria de 4 estrelles. Des del 1986 ha treballat per a la millora de les seves instal·lacions i per a oferir als seus clients els millors serveis possibles. Amb 95 habitacions renovades els 2 darrers anys, disposa d'una bona oferta gastronòmica i un nou espai d'Spa & Wellness inaugurat aquesta primavera. És un dels referents en matèria de convencions a la Costa Brava i en la celebració de cerimònies, serveis que li han permès arribar a obrir durant tot l'any i mantenir l'oferta hotelera, gastronòmica i de salut per als seus clients. Treballa des del 1997 en matèria de qualitat i actualment ostenta els certificats Q de Qualitat Turística i el SICTED.
 
 
De la demarcació de Lleida:
 
- Hotel Balneari Banys de Sant Vicenç: L’Hotel Balneari Banys de Sant Vicenç té darrera seu una llarga història. Des de mitjans del segle XVI, la família Pal, oriünda de Bescaran i propietària del Mas de Sant Vicenç, hi establí un hostal al costat del camí ral que unia la Seu d'Urgell amb Puigcerdà. L'any 1775 Bartomeu Pal comprà el dret sobre les aigües minero-medicinals i termals, i transforma I'hostal en balneari. El seu descendent, Antoni Pal i Solé, emprengué la construcció d'un nou edifici inaugurat I'any 1870 que funcionà com a Balneari fins a I'inici de la Guerra Civil de I'any 1936, en que fou incautat i convertit en hospital. Acabada la guerra, es reprengué I'activitat a I'edifici antic, que la família Pal actual ha adaptat, sense perdre el seu caràcter, en un acollidor hotel balneari familiar.
 
- Projecte Pireníssim: Pireníssim és un projecte turístic supracomarcal, basat en els recursos endògens, que té com a objectiu ajudar a la desestacionalització del sector, i generar més activitat econòmica i ocupació, millorant les condicions del mercat de treball.
 
 
De la demarcació de Tarragona:
 
- Associació d’Hostaleria Platigot: L’Associació d’Hostaleria Platigot contribueix a difondre la cultura culinària del territori. Els vuit esdeveniments fixes que organitzen durant I'any són: les Jornades Gastronòmiques de I'OIi d'Oliva (al febrer), de l'Abadejo -Bacallà- (durant el temps de quaresma), de la Cuina Cajún o Criolla (al juny), de la cuina del Renaixement (al juliol), i del Recapte (al novembre). A més, organitzen les corresponents jornades gastronòmiques en bars, restaurants i establiments hostalers durant les fires alimentàries de la de la Clementina de Bitem (a I'octubre), Festast (al març) i la fira del Rovelló de Els Reguers (al novembre). També col·laboren amb altres jornades i fires on representen el municipi de Tortosa.
 
- Cambra de Comerç de Tarragona: La Cambra de Comerç de Tarragona destaca per treballar proactivament en favor del sector hostaler i turístic d’aquesta demarcació. En els últims deu anys, la Comissió de Turisme, amb el recolzament del Ple i el Comitè Executiu, ha dut a terme una importantíssima labor amb el món empresarial en defensa, representació i promoció deis interessos del sector turístic (promoció de vols de baix cost i turisme de creuers, participació en fires exteriors i viatges de familiarització, jornades de debat, col·laboracions amb I'observatori turístic, etc). Va ser l’encarregada d’organitzar la 3ª edició del concurs i ruta gastronòmica "TARRAGONA DTAPES", que va mobilitzar més de 15.000 persones de Tarragona, amb quasi 160.000 tapes servides per 57 establiments. Aquesta mostra va aconseguir innovar i sorprendre els participants i promoure els productes autòctons. També es van lliurar els guardons “Tapa Nuit" i "la Tapa Més Nostra".
 
- Mas Carlons: Mas Carlons és un allotjament rural ubicat en una masia del segle XVIII. Situat  a un quilòmetre de Montblanc, en un dels llocs més emblemàtics de la Ruta del Cister, aquest edifici va ser en temps de la Guerra Civil un observatori aeri, convertint-se més tard en casa pairal. Amb un gran esforç econòmic, els propietaris actuals, en Ferran i la Mónica, l’han rehabilitat i han creat un allotjament rural amb un nivell de qualitat molt alt, fins a convertir-lo en un punt de referència de les cases rurals de la demarcació de Tarragona.
 
 
Premis de Promoció Turística de l’Agència Catalana de Turisme
 
En el mateix acte també s’han lliurat els X Premis de Promoció Turística que atorga l’Agència Catalana de Turisme. El jurat, format per professionals de l’àmbit de la comunicació, la innovació i el sector turístic, ha premiat en cadascuna de les dues categories els següents treballs:
 
- Millor treball de difusió, comunicació i imatge: la periodista Catherine George-Hoyau pel reportatge “Catalogne: à l'ouest, coulent les rivières” publicat a la revista francesa Pleine Vie. El jurat ha destacat el reportatge per la seva qualitat i l’alt valor promocional en el primer mercat turístic estranger de Catalunya..
 
- A la iniciativa turística innovadora, dedicada aquest any al camp del turisme accessible: el Consell Comarcal de la Terra Alta per la promoció i adaptació d’un tram de la Via Verda a persones amb discapacitat inclòs el col•lectiu de persones amb deficiència visual.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de grup del lliurament dels Guardons

Fotografia de grup del lliurament dels Guardons
JPG | 1813

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia