Direcció General de Comunicació

Economia

El Govern impulsa el nou Acord estratègic per a la competitivitat de l'economia catalana 2012-2015

query_builder   13 desembre 2011 15:19

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa el nou Acord estratègic per a la competitivitat de l'economia catalana 2012-2015

 
  • S’inspirarà en les línies d’actuació de l’Estratègia Europa 2020 i tindrà set eixos estratègics, entre ells la innovació, l’economia sostenible, les infraestructures estratègiques, una nova política empresarial o la cohesió social
 
  • La voluntat de l’Executiu és tenir el text redactat en un període de dos mesos, per consensuar-lo amb els agents econòmics i socials del país
 
El Govern ha donat el vistiplau perquè els diferents departaments de la Generalitat, coordinats per la Conselleria d’Economia i Coneixement, comencin a treballar en la redacció d’un nou Acord estratègic per a la competitivitat de l’economia catalana per al període 2012-2015. L’objectiu del Govern és tenir elaborat el document en un període de dos mesos per poder consensuar-lo amb les principals organitzacions empresarials i sindicals de Catalunya.
 
El nou Acord estratègic per a la competitivitat de l’economia catalana 2012-2015 s’inspirarà en l’Estratègia Europa 2020, un document elaborat per la Comissió Europea com a full de ruta per fer front als reptes econòmics i socials per tal d’aconseguir un futur més sostenible. Així es va acordar en les reunions dels mesos de juliol i octubre passats de la Comissió de Seguiment de l’Acord, de l’òrgan de Govern del qual  formen part els signants del document (Generalitat i agents econòmics i socials).
 
En aquest sentit, el nou Acord estratègic haurà de girar entorn a set eixos estratègics: la innovació, l’economia sostenible, les infraestructures estratègiques, una nova política empresarial, l’aposta pels joves, les noves qualificacions i llocs de treball, i la cohesió social.
 
La voluntat del Govern és fer de l’Acord estratègic un instrument per orientar les polítiques de competitivitat a mitjà i llarg termini, d’acord amb les prioritats de la UE i les necessitats del país, i millorar la coordinació, l’eficiència i l’eficàcia en la gestió de les polítiques públiques. L’objectiu final és alinear els esforços i les polítiques econòmiques del Govern amb les prioritats de la UE i millorar el posicionament de Catalunya en el context internacional.  
 
La continuïtat de l’Acord estratègic va ser una de les conclusions adoptades en el marc de la Cimera Econòmica del 25 de març de 2011. Inicialment, el compromís es limitava a esgotar l’actual acord, que s’acaba el 2011, però en les diferents converses amb els agents econòmics i socials s’ha vist la utilitat d’impulsar-ne un de nou al voltant dels set eixos presentats a l’Estratègia Europa  2020.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia