Direcció General de Comunicació

Normativa

El Govern aprova el reglament que desplega la llei de l'impost sobre successions i donacions

query_builder   13 desembre 2011 15:10

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el reglament que desplega la llei de l'impost sobre successions i donacions

 
·         El reglament, el primer que inclou en un únic text tota la normativa aprovada per la Generalitat sobre aquest impost, suposa un pas en la simplificació administrativa i la reducció de càrregues formals per al contribuent
 
 
El Govern ha aprovat avui el reglament que desplega la Llei 19/2010, de regulació de l’impost sobre successions i donacions, així com la seva modificació posterior introduïda el juny del 2011. Es tracta del primer reglament que comprèn en un sol text tota la normativa vigent aprovada per la Generalitat sobre aquest impost, tant pel que fa a la regulació com als procediments de gestió i liquidació.
 
Fins ara, el Govern havia exercit la seva competència per regular l’impost en el marc de l’actual sistema de cessió de tributs, però la normativa que fixava els procediments d’aplicació (terminis de pagament, documentació exigida, supòsits especials...) estava fragmentada en diferents lleis i reglaments estatals. Ara, tots els aspectes del l’impost en què la Generalitat té competència normativa queden integrats en un únic reglament d’àmbit català, la qual cosa garanteix un millor compliment del principi de seguretat jurídica.
 
El reglament aprovat avui no introdueix novetats substancials respecte de les normes estatals vigents fins ara, però concreta alguns conceptes legals i dóna un pas en matèria de simplificació administrativa i reducció de càrregues formals per al contribuent. Això afecta especialment l’aplicació de beneficis fiscals en casos com la transmissió de l’empresa familiar o de participacions en entitats. A partir d’ara, per gaudir d’aquests beneficis només caldrà presentar la documentació davant l’Administració Tributària si així ho requereix l’òrgan gestor o l’inspector, mentre que abans el tràmit era obligatori.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia