Direcció General de Comunicació

Pesca

El Govern obre una línia de préstecs per als pescadors afectats per l'aturada temporal de la seva activitat

query_builder   13 desembre 2011 15:07

event_note Nota de premsa

El Govern obre una línia de préstecs per als pescadors afectats per l'aturada temporal de la seva activitat

 
  • La flota d’arrossegament, encerclament, palangre de superfície i marisqueig de petxina lluent es podrà beneficiar dels ajuts, amb un import total de 2 milions d’euros
 
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català de Finances a obrir una línia de préstecs de 2.091.255,99 euros per avançar l’ajut destinat per les diverses parades temporals que la flota d’arrossegament, encerclament, palangre de superfície i de marisqueig de petxina lluent dels ports de Catalunya farà entre els anys 2011 i 2012.
 
Podran accedir a aquests crèdits els armadors que acreditin que la inactivitat de l’embarcació durant el període de parada ha estat motivada pel Pla de paralització de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.
 
Els préstecs seran concedits per l’Institut Català de Finances a un tipus d’interès fix del 7% anual, amb un termini màxim de dos anys amb amortització de capital i venciment d’interessos al final del termini. No s’aplicarà comissió d’estudi i la comissió d’obertura serà del 0,5% de l’import formalitzat.
 
La línia està bonificada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que aportarà 312.000 euros per bonificar les despeses notarials de formalització, la comissió d’obertura i els interessos durant el termini dels préstecs.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia